Divizia 2 Infanterie „Getica”, continuatoarea tradițiilor de luptă ale Armatei a 2-a române a demarat luni seria de manifestări comemorative cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a.

Primul eveniment, un simpozion cu tema De la Armata a 2-a la Divizia 2 Infanterie „Getica”-105 ani de istorie, s-a desfășurat la Cimitirul Eroilor din localitatea Siriu și a fost urmat de un ceremonial militar-religios cu depunere de coroane la Monumentul Eroilor din localitate.

La eveniment au participat comandantul Diviziei 2  Infanterie „Getica”, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob, IPS Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, primarul comunei Siriu, Constantin Dragoș Voicu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele Adrian Petre, prefectul Județului Buzău, Silviu Iordache, deputatul Romeo Lungu, primarul municipiului Buzău Constantin Toma dar și primari ai localităților de pe Valea Buzăului.

De asemenea în cadrul evenimentului a avut loc un miniconcert susținut de fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica” și un moment artistic susținut de copiii din comuna Siriu.

Seria manifestărilor prilejuite de aniversarea, la 18 august 2021, a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-ava continua cu diverse activități până pe data de 18 august când este programată o ceremonie la care este așteptat să participe și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă fost comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.