Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu s-a declarat oarecum sceptic în privința șanselor ca Buzăul să se unească cu comuna Țintești chiar și în cazul în care, în urma referendumului, buzoienii își vor da acordul pentru alipirea celor două UAT-uri.

Întrebat dacă îl susține pe primarul municipiului în privința organizării referendumului Neagu a declarat: „nu este vorba de a-l susține pe domnul Toma. Eu susțin buzoienii în general și, așa cum am mai declarat, nu știu foarte multe amănunte despre acest lucru. Știu că suprafața teritorială a municipiului se va mări substanțial și astfel există o posibilitate de dezvoltare durabilă atât în binele cetățenilor din Buzău cât și pentru cei din Țintești. Așa cum știu eu, este un lucru care poate fi benefic dar dacă referendumul va trece lucrurile trebuie duse mai departe. Referendumul trebuie validat de Parlament iar apoi trebuie luată o hotărâre la nivel Guvernamental. Ce îmi place mie să cred și aș vrea să fie așa, nici să cheltuim energii și bani degeaba pe referendum și să nu se materializeze pentru că îmi aduc aminte că a mai fost  un referendum cel cu 300 de parlamentari, a fost validat de către cetățeni și tot numărul ala de parlamentari sunt”

Totodată, Petre Emanoil Neagu a declarat că pentru a trece referendumul este nevoie ca toate forțele responsabile să își dea mâna și să explice foarte bine oamenilor ce înseamnă alipirea Ținteștiului la Buzău.

„Dacă vrem ca într-adevăr ca referendumul să treacă toate forțele responsabile trebuie să explice buzoienilor avantajele, poate și micile dezavantaje și așa putem  să dezvoltăm Buzăul împreună. Buzăul nu se dezvoltă de o singură persoană, printr-un singur partid ci trebuie dezvoltat de toate forțele responsabile și de toți oamenii responsabili pentru că Buzăul este casa noastră”, a spus președintele CJ.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.