UPDATE: În jurul orei 22.30, IPJ Buzău a anunțat că traficul pe DN 10 a fost reluat pe ambele sensuri de mers cu câte un echipaj de poliție antemergător în ambele sensuri. Zona va fi monitorizată în continuare, existând riscul ca noi blocaje provocate de aluviuni, urmare a ploilor abundente, să se producă în orice moment.

Ploile abundente continuă să provoace probleme în județul Buzău. După ce după amiază, zeci de străzi din municipiu au fost inundate iar apa a intrat în curțile, subsolurile gospodăriilor și chiar în casele aflate sub nivelul străzii, provocând disperare în rândul oamenilor, odată cu lăsarea întunericului alte probleme au început să apară în județ.
Astfel, din jurul orei 21.50, circulația pe Drumul Național 10 Buzău-Brașov, la intrarea în localitatea Viperești, a fost blocată din cauza aluviunilor care s-au scurs pe șosea și care împiedică accesul autovehiculelor.
Polițiștii au instituit filtre în localitățile Măgura și Viperești pentru a-i îndruma pe șoferi pe rute ocolitoare.

În municipiu, una dintre cele mai dificile situații se înregistrează în cartierul Simileasca, acolo unde canalizările nu mai fac față cantității mari de apă iar pe străzi apa ajunge să măsoare chiar și jumătate de metru. Apa a intrat în subsolurile oamenilor dar și în curți și chiar în case iar situația existentă în acest cartier nu este singulară, zeci de străzi din Buzău fiind acoperite cu apă.
Ce este și mai grav este că ploile abundente nu se vor opri decât vineri dimineață, potrivit meteorologilor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.