Geta BURDUCEA i-a suflat funcția mai vârstnicului Gheorghe BODEA

Social-democrata Geta Burducea este, de astăzi, noul inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Buzău. Ea a fost numită pe funcție la propunerea PSD după ce liberalul Dumitru Ene a preluat funcția de inspector general. Burducea o înlocuiește pe democrat-liberala Mariana Davidescu, cea care a demisionat săptămâna trecută împreună cu fosta șefă a învățământului buzoian, Florina Stoian. Geta Burducea a mai ocupat în trecut o funcție de inspector de specialitate însă, începând de astăzi, proaspăta social-democrată se află pentru prima dată la conducerea ISJ Buzău. Ea s-a prezentat deja, din această dimineață, la noul loc de muncă unde generalul Dumitru Ene i-a delegat deja o parte din atribuții: se va ocupa de evaluările naționale, de bacalaureat și de definitivat.

Ciprian STERIAN

20 COMENTARII

 1. Madam, PD, PD-L, PNL, PSD. ce-i mai place sa alerge dupa ciolan ! De cand asteapta functia asta, fosta educatoare. Noroc cu dl. Partal, care a adus ASE-ul la Buzau, de a reusit la seral-ff sa tremine studiile superioare!!!!!!!!!!!!

 2. Suntem uimiti de geniul acestor foste educatoare: stoian, burducea, plesea… cat management or fi invatat la Pedagogic, de conduc cu atat… „succes” destinele invatamantului buzoian? Pe rand, desigur! Ele au „manageriat” si mascarada rezultatelor de la gradatiile de merit pentru profesori din acest an! Tot pe rand, desigur, dupa randul partidului la ciolan! Ce se fac acum, cui dau gradatii, profesorilor fideli PDL din fruntea listei, inainte de constestatii, sau „invingatorilor” PSD ajunsi in frunte, dupa contestatii? Abia asteptam sa confruntam listele!

 3. O doamna in adevaratul sens al cuvantului, bun pedagog si manager.
  Faptul ca si-a cautat un loc unde sa poata sa se poata exprima dovedeste cat de labile si prost gestionate de oameni pusi pe furt si capatuiala sunt filialele PDL si PNL din Buzau.
  Mult succes si sunt convins ca este un castig pentru invatamantul buzoian.

 4. Doamneeeee cât sunteți de ipocriți. Până ieri țipați pe bună dreptate de altfel că madam Stoian destoinică educatoare conduce ISJ-ul – absolut corect, acum Geta Burducea tot educatoare cu studii superioare fără ghiozdan în spate face același lucru. Cum este măi fraților ???? Când dracu sunteți corecți și când nu ? Cât despre câștigul învățământului buzoian prin prezența la vârf a Getuței domnule Bădulescu trebuia să precizați pentru ca toată lumea să înțeleagă că de fapt aprecierile dvs. au fost doar niște ironii acide, că doar nu v-a luat dumnezeu mințile să folosiți epitete din astea ”doamnă, bun pedagog și manager” cunoscând-o pe Getuța.

 5. Super. M-am hotarat, nu mai plec din Romania. Cum sa scap eu atata distractie?! Burducea? PSD ? Studii superioare? muaaaaahh! Radeam in fiecare zi auzind de nominalizatul Bodea, acuma nu mai am ragaz sa dorm macar, mi-am pus poza Getutei aproape (dar nu asta cu parul galben) si rad de cate ori am ocazia! Aveti grija viitorilor inspectori, dimineata veti incepe cu jocuri distractive: ghiceste culoarea (desigur ca numai rosu veti avea in fata!); joaca inelul (cine-i da inelul educatoarei?); pasarica muta-ti cuibul (toata lumea la PSD, data viitoare la cine-o fi la putere!); baba oarba (asa se numesc inspectorii la psd); adevarat sau fals (toata lumea sa arate diploma de Bac, e suficient). Podul de piatra (se construieste ceva, vine psd-ul si darama tot). Ziceti voi, nu o sa fie distractie ?

 6. Domnule Vali G,
  nu știu ce meserie aveți. Probabil că sunteți profesor. Vă întreb ce liceu ați terminat și de ce vă deranjează că sunt și profesori care au la bază un liceu pedagogic?
  Cunoașteți că și domnul Dumitru Ene a fost învățător , apoi profesor?
  Vă pronunțați astfel, după ce domnul primar Boșcodeală a afirmat că d-na Stoian Florina este educatoare. Iată că a promovat și dânsul la ISJ tot o profesoară care a promovat Liceul Pedagogic din Buzău.
  Am putem comenta ceva legat de numirea d-nei Burducea dacă am fi membri PSD.
  Poate a fost cea mai bună soluție a PSD-ului, după ce nu a fost capabil să numească un inspector general.

 7. Dacă dl. Boşcodeală a jignit-o pe d-na Stoian pentru că a fost educatoare, trebuie să-şi ceară scuze de două ori.
  În primul rând pentru că d-na Florina Stoian a absolvit ASE Bucureşti şi examenul de Licenţă l-a obţinut la aceeaşi universitate.
  În cel de-al doilea rând se cuvine ca dl. Primar Boşcodeală şă-şi prezinte scuzele faţă de toţi invăţătorii şi educatoarele care practică această meserie onorabilă şi nu ştiu de ce trebuie să fie jigniţi.
  Îi amintesc d-lui Boşcodeală că urbea noastră se mândreşte cu profesori, avocaţi, judecători, etc, cu toţii absolvenţi ai Liceului Pedagogic, unii practicând meseria de educatoare sau învăţător, apoi au urmat o facultate.
  De ce trebuie marginalizaţi toţi aceşti oameni? Sau primarul nostru îi jigneşte numai pe cei din PDL, ai săi fiind buni!

 8. Da, sakke are dreptate! sa-i schimbe si pe inspectorii ( de care specialitate?)!
  Prima care trebuie schimbata este aceasta Dasu ( daca ar avea ceva bun simt si-ar da demisia!). A abramburit tot invatamantul tehnic din judet iar acum face cartile pentru titularizarile pe catedre tehnice. Isi bate joc de oameni…

 9. Se duce dracului şcoala, are dreptate ăla cu prăbuşirea şcolii. O ideie bună ajunge batjocoră în ţară: Ponta şi Antonescu au spus că nu se vor face numiri şi schimbări politice mai jos de secretarii de stat. Doamna în discuţie este o numire politică ceea ce înseamnă ca la Buzău e putred mărul, psedeul nu vrea usle, vezi şi comuna rm. sărat, adică o construcţie la care s-a migălit atâta timp se duce de râpâ din cauza unor capete pătrate din Buzău. Cum dracu să mai pui problema calităţii în scoală când politicul-un fel de pilă- promovează traficul de influienţă în loc de competenţă. Eu nu ştiam că doamna respectivă vine de la psd, dacă e aşa înseamnă că singura învăţătură pe care au tras-o unii în ultimii douăzeci de ani este schimbarea de traseu politic după cum ai aspiraţii în carieră. Îs curios ce face academicianul Iulică de la ccd, o ia pe urma lui banu de la hasdeu? Halal demnitate, vax onoare şi verticalitate. Pupincurismul e modelul reuşitei. Hai Mocanu ieşi preşedinte ce contează Ponta , Antonescu, et comp. Tu rămâi cu ilici să ne …aici!

 10. Proful face haz de necaz! Numai că treaba e urâtă de tot. Tine de mentalităţi, practici şi obiceiuri greu de modificat. Cât de mare şi competentă trebuie să fie o comisie care să promoveze nişte inspectori şcolari???Ce standarde trebuie să îndeplinească un candidat la funcţia de inspector?? Oricum în ultimii ani instituţia isj ului reprezintă o cloacă care nu face ouă. E degeaba! Nu face decât să confirme una din legile lui Murphy:”orice individ promovează ierarhic până la nivelul la care devine incapabil! Consecinţe 1. cu timpul toate posturile de conducere sunt ocupate de persoane incapabile şi 2. munca este făcută de acele persoane care n-au atins nivelul incompetenţei lor”! N-a fost prost Murphy asta, oamenii şcolii ar trebui să-l recitească!!

 11. De vreo 15 ani se vorbeste despre „grija pentru resursele umane” şi iată că toate „clocitoarele”poltice nu sunt în stare să demonstreze că au ţinut cont de acest deziderat absolut fundamental într-o lume a concurenţei. Nu i-a interesat decât ciolanul, cum scrie cineva, şi restul pe pile, şantaj, prietenii sau gură spartă ori chiar şi lacrimi.
  Acest dezinteres s-a accentuat în sistemul şcolar în ultimii ani şi cauzalitatea principală o reprezintă destructurarea lui prin ingerinţa politicului în managementul lui. Cei câţva profesori interesaţi de performanţele elevilor, adevăraţii pedagogi ai şcolii buzoiene, nu se află în nici o bază de date a vreunui partid politic cu excepţia PNL ului de la care primesc în mod tradiţional atenţie. Acţiunile „formative” orgnizate pe diferite programe, unele cu bani mulţi aruncaţi pe fereastra din spatele şcolii (vezi, dacă poţi, să scuturi câţiva „formatori”să vezi ce rămâne din ei), au devenit o practică „de culise” unde , cu foarte mici excepţii, se „formează” un limbaj din care nici copiii nici părinţii nu mai înţeleg mare lucru. Aşa apare „un cadru didactic nou”, „reformat”şi cu „moţ” că nu-i mai ajungi cu prăjina la nas. Am văzut o directoare de şcoală, astfel formată, vorbind şi m-am întrebat oare în ce limbă s-a făcut „formatarea”?
  Nu ştiu dacă inexprimabilul poate fi subânţeles dar şcoala fără competiţie e ruptă de realitate. Competiţie între elevi, între clase, şcoli, judeţe, ţări! Altfel ne pierdem în aşa zisa socializare…

 12. foarte bine geta , felicitari ca i-ai suflat postul Bosorogului de Bodea.La pensie cu el, s-a dus vremea lui si a nevestei, sa le pice din traista acum, mai vorbim dupa alegeri.Schimbati si ceilalti inspectori pe Pirlog, Dasu, Trandafir di doamnele director de la Lic. Pedagogic ca au dus liceul de rapa cu Palcau

 13. Mult succes si realizari profesionale in noua functie. Citind comentariile acestui articol ne putem da seama cat de murdara este politica practicata de unii in ziua de azi. La afirmatiile „domnilor” Dascalu, Vali G, Profu a caror profesii nu le cunosc nici nu sunt interesat sa le aflu (dar sigur traiesc gandesc si fac politica dupa cum fostul regim le-a imprimant conceptia despre viata) nu pot spune decat ca nivelul lor de „intelegere” este mult prea scazut pentru a purta o discutie bazata pe argumente.
  Pentru „domnii” care au impresie gresita despre profesia de educator o sa le explic ceea ce poate „dansii” intelegeau singuri daca treceau prin toate etapele scolarizarii.
  Profesia de educator, invatator este o ARTA… domnilor. Ceea ce face face cu sufletul, face cu dragoste si mai ales cu multa daruire. Nu poti practica aceasta meserie decat daca iubesti copii!!! Aceste daruri fac acel om in viata
  sa isi doreasca mai mult, sa poata mai mult si chiar sa reuseasca.
  Daca d-na Burducea a ales partea politica a fost pentru ca iubeste copii si doreste o schimbare in bine pentru ce inseamna invatamant in Romania azi. Aceasta schimbare nu o poate face un singur om, e adevarat dar macar trebuie lasat sa incerce.Poate toate ar functiona mai bine daca multi dintre noi cand suntem critici am veni si cu argumente reale si nu influentate de convingeri politice sau personale.
  Imi este sila de oameni precum cei amintiti si consider ca pana ce aceasta categorie sociala FOARTE NOCIVA nu va disparea din politica totul va functiona la fel.
  RUSINE!

  ps – Petntru d-na Burducea multa sanatate, putere de munca si cu siguranta daca va fi lasata se vor auzi despre realizarile dansei

 14. Ce a ajuns învăţământul buzoian! De aici, de la Buzău, au plecat oameni adevăraţi care au dus numelei urbei departe. Astăzi constat cu durere ca sunt multe gunoaie în sistem. În afara câtorva dascăli adevăraţi şi a câtorva şcoli ori licee prin faţa cărora treci cu respect, sunt tot mai mulţi incompetenţi: elevi batăuşi, cleptomani, tabagii, alcoolişti, drogaţi, analfabeţi, obsedaţi sexual, ipocriţi si aroganţi, alături de dascălii lor pe aceeaşi măsură: slab pegătiţi, şpăgari, alcoolici, frustraţi sexual, obedienţi puterii politice prezente, anacronici, lipsiţi de demnitate. Observ cum multe diplome se obţin prin furt, furt intelectual: se copiază la teze, la examene de absolvire de ciclu(gimnazial, liceal, universitar si postuniversitar), se plagiază lucrări(de competenţe, de diplomă, de licenţă, de disertaţie, de doctorat), se ocupă posturi de titulari, de mentori, de inspectori, de directori, de orice fel de către persoane ce n-au nimic comun cu fişa postului respectiv. În curănd veţi vedea femei de serviciu abolvente de „Spiru Haret”(au pătat numele unui mare pedagog). Unde sunt profesorii de altă dată? Unde sunt: Haret, Romano, Aldea, Mihai, Buiescu, Modoran, Cojocaru, Roman, Nistor, Maftei, Nicolescu, Mănescu, Tudor şi mulţi alţii care cred că se întorc în mormânt de durere la cum a ajuns şcoala astăzi.
  Eleve care se duc îmbrăcate la şcoală de parcă vin din pub, elevi ce fumeză pe stradă şi vorbesc tare, râzând şi facănd glume ori avansuri sexuale, legături amoroase intre cadre didactice şi elevi, violenţe fizice, verbale, sexuale la tot pasul, mitocanism general!
  Pe lângă puţinele succese ale şcolii, sunt multe laude nemeritate: proiecte de dragul pierderii timpului, concursuri superficiale, parteneriate doar pe hârtie, gradaţii de merit pe „concurs de hârtii” doar nu pe realitate, diplome, premii, decoraţii trase la imprimantă doar nu pe merite! Jalnic am ajuns!
  ” Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni! I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!…Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii…În alpauzele grele a canaliei de uliţi.” citat aleator de versuri din Eminescu dedicat pentru o parte din învăţământ ce ne trag în jos!
  Respect pentru cei ce ne aduc mândrie şi ne fac fericiţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.