UPDATE: ora 22.50-Circulația pe DN10 în zona localității Sătuc a fost reluată după aproximativ 2 ore din momentul în care drumul a fost acoperit de aluviuni.

 

A fost nevoie o ploaie de câteva zeci de minute pentru a apărea o serie de probleme, în judeţul Buzău. După o rupere de nori, cu tunete şi fulgere care au brăzdat cerul, drumul naţional 10 Buzău-Braşov, în localitatea Sătuc, a fost blocat de tone de aluviuni care s-au scurs de pe versantul aflat pe marginea șoselei.

Traficul s-a blocat în jurul orei 21.00. La scurt timp, poliţiştii au instituit filtre la ieşirea din Buzău, pentru a-i informa pe şoferi că vor avea probleme în trafic şi că cel mai bine ar fi să ocolească drumul cu probleme, ruta ocolitoare fiind Berca-Săpoca-Mărăcineni-Buzău, pe drumul judeţean 203 K.

În zonă, sunt aşteptate utilaje de la Drumuri Naţionale care să degazeje şoseaua de aluviuni, însă la ora transmiterii acestei ştiri nu se ştie cât va dura operaţiunea până când va fi deblocată şoseaua naţională.

Ploaia torenţială din această seară a provocat probleme şi în alte zone ale judeţului. La Merei, de pildă, a plouat cu piatră, spre disperarea localnicilor care se gândesc că grădinile le-ar putea fi compromise. Grindina a căzut pe durata a câteva zeci de minute.

Tot la Merei din cauza rafalelor puternice de vânt, un copac a fost doborât la pământ, blocând un sens de mers pe drumul de acces către staţiunea Monteoru.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.