Teherau
Circulația pe Drumul Național 10 Buzău-Brașov va fi închisă începând de luni, restricțiile care sunt impuse de lucrări la viaductul din zonă urmând a se ridica doar seara.

Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, circulația rutieră va fi închisă începând de luni, 28 septembrie, în punctul Siriu, la km 85+534, unde au loc lucrări de reparație a viaductului din zonă. Conform sursei citate, restricțiile vor fi valabile pentru toate tipurile de autovehicule în perioada 28 septembrie-4 octombrie, în intervalul orar 7.00-19.00.  Traficul pe DN 10 Buzău-Brașov va fi oprit pe ambele sensuri de mers iar măsura a fost luată de autorități pentru a se permite executarea unor lucrări la viaductul Stânca Teherău unde se înlocuiesc grinzile transversale.

În perioada instituirii măsurii de închidere a circulaţiei, traficul rutier se va desfăşura astfel: – autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 tone vor circula pe traseul Buzău – DN 10 – Cislău (km 47+070) – DJ 102B – Vălenii de Munte – DN 1A – Cheia – DN 1A – Săcele – DN 1 – Braşov. Conducătorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare sau egală cu 7, 5 tone vor utiliza ruta Buzău – DN 1B – Ploieşti – DN 1A – Braşov.

Autoritățile le recomandă șoferilor să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro → Situatia Drumurilor Nationale.

Viaductul Sânca Teherău a fost construit în 1982 și se află într-o stare avansată de degradare. Şoseaua suspendată prezintă fisuri şi deteriorări la armătură iar versantul are stânci desprinse parţial care se pot prăbuşi.

De altfel, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău autoritățile au instituit în urmă cu mai multă vreme restricţii de tonaj, în zonă având interzis autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.