Circulatie blocata SIRIU-5
Vești extrem de proaste pentru șoferii care folosesc DN 10 Buzău-Brașov. Șoseaua va rămâne închisă pentru cel puțin o lună de acum încolo și nu este exclus ca situația să se mențină chiar mai mult de atât.
Potrivit prefectului județului Buzău, Maria Buleandră, în zona Siriu, pământul a continuat să cadă de pe versantul aflat pe marginea drumului, astfel că în acest moment bolovanii au ajuns practic până la firele de înaltă tensiune. În aceste condiții, drumarilor le va lua cel puțin o lună pentru a curăța șoseaua de pietriș, roci și bolovani, timp în care traficul pe DN 10 Buzău –Brașov va rămâne închis.
”Dacă în primele zile au căzut pe șosea circa 40 de mii de metri cubi de pământ, azi noapte cantitatea a fost dublă. Nu o să putem scoate pământul de pe drum nici într-o lună. S-a ajuns în situația în care pământul desprins de pe versant ajunge la firele de înaltă tensiune.” a declarat joi prefectul de Buzău, Maria Buleandră.

Buleandră a adăugat că soluția pentru ca circulația pe șoseaua care leagă Muntenia de Ardeal să nu se mai blocheze este realizarea unei copertine din beton în zona Siriu, acolo unde care alunecarea de teren provoacă probleme de ani de zile.
”Tot timpul am ținut legătura cu Ministerul Transporturilor. Le-am spus ce e la fața locului. Documentația pentru realizarea copertinei din beton e realizată din 2005, de ce nu s-a făcut nu știu, dar acum va intra pe procedură de urgență pentru refacerea avizelor și vom primi banii pentru a începe lucrările. Va dura o lună până primim banii. Lucrarea va fi de amploare, pe durata unui an de zile”, a adăugat Buleandră.

Urmare a blocării DN 10 în zona Siriu, traficul dinspre Buzău spre Braşov este deviat pe ruta ocolitoare Cislău – Vălenii de Munte-Cheia-Brașov.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.