Chiar dacă ninsoarea a încetat iar vântul nu mai suflă cu așa de multă putere ca zilele trecute, drumarii nu au reușit să deblocheze toate drumurile naționale care traversează județul Buzău. În această dimineață erau  încă impracticabile DN 2 C Costești-Smeeni-Padina și DN 22 Râmnicu Sărat-Boldu-Băile-limita cu județul Brăila. Acestor drumuri închise li se alătură alte 8 șosele județene, blocate încă de nămeți. Potrivit comisarului Florina Crucianu de la IPJ Buzău, drumurile județene închise și în această dimineață sunt: DJ 203K Săgeata – Robeasca – limita cu judeţul Brăila, DJ 202E Rm. Sărat – Voetin; DJ 220 Boldu – Ghergheasa – Bălăceanu; DJ 102H intersecţia cu DN2 E85 (Hanul Ovidiu) – Pitulicea – Amaru ;DJ 203C Pogoanele – Brădeanu – Florica – intersecţie cu DN2 E85; DJ 203D Scutelnici – Brădeanu; DJ 203E Ruşeţu – Padina – limita cu judeţul Ialomiţa și DJ 203N Ruşeţu – limita cu judeţul Brăila.

In jurul orei 10.30, s-a reușit și deblocarea DN 2 C Buzău-POgoanele-Slobozia, circulația desfășurându-sen în condiții anevoioase.
Vestea bună este că s-a reușit curățarea celorolalte drumuri naționale și a șoselei europene, pe care se circulă acum fără nici un fel de restricții.
Conform comisarului Florina Crucianu de la IPJ Buzău, în ultimele 24 de ore, peste 280 de poliţişti buzoieni au fost angrenaţi în misiuni de dirijare a traficului şi de salvare, alături de celelalte forţe ale Ministerului Administraţiei şi Internelor a persoanelor aflate în dificultate. Astfel, au mai fost salvate/evacuate din mașinile blocate sub troiene alte 20 de persoane care au fost duse în locuri sigure până își vor putea continua drumul.
Cristina DINULESCU

3 COMENTARII

  1. ca in fiecare iarna la prima zapada viscolita ,asta se intampla de cand ma stiu eu si ma stiu de cateva zeci de ani…in fiecare primavara autoritatile fac crucea mare si spera sa nu mai vina iarna dar nimeni nu a gandit un proiect de a evita pe cat posibil acest perpetuu dezastru in zona…nu sunt de meserie dar am mai vazut si eu pe la altii plantatii de salcami,de frasini,parazapezi…CEVA.

  2. Aş fi interesat să ştiu dacă firmele care au câştigat licitaţia pentru deszăpezire pentru iarna aceasta sunt aceleasi firme de casă ale Preşedintelui CJ, Mocanu Victor, din anii anteriori.
    Ar trebui să ştim pentru că D-na Andronescu tuna şi fulgera astăzi, pe un post naţional, cum puterea incheie contracte cu firme clientelare s.a.m.d…..
    Curat murdar, nu-i aşa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.