UPDATE 20.20:Circulația a fost redeschisă pe DN2 E85 pentru toate tipurile de autovehicule, atât spre Vrancea cât și spre Ialomița.

După nouă ore în care s-au luptat cu nămeți de statura unui om, medicii de la Ambulanță și paramedicii de la SMURD au reușit să ajungă la cei doi bebeluși de 8 și respectiv 10 luni, bolnavi cu febră mare, care trebuie să ajungă urgent la Spitalul Județean Buzău.
Cei doi copii au fost stabilizați, febra le-a scăzut în urma administrării medicației adecvate, urmând ca în câteva ceasuri, poate în jurul orei 20.00, să ajungă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean unde medici specialiști pediatri să-i preia și să-i îngrijească cum trebuie.

Potrivit salvatorilor,   drumul dinspre Buzău către Scutelnici a fost extrem de anevois, chiar dacă în fața ambulanței și a mașinii de teren în care se aflau paramedicii de la SMURD au mers utilaje de deszăpezire.
În mai multe zone, mașinile au rămas blocate în nămeți zeci de minute, ultimul blocaj înregistrându-se chiar la trei kilometri de localitatea Scutelnici acolo una dintre mașinile de deszăpezire a rămas blocată într-un bloc de zăpadă. Până la urmă, în jurul orei 16.00, drumarii au reușit să-și facă drum prin troiene și să ajungă în comuna de unde trebuie să preia cei doi bebeluși cu febră.

Încă de ieri, medicii de la Buzău încearcă să ajungă la cei doi copii, însă din cauza drumurilor impracticabile, nu au putut să pătrundă până la locuința în care trăiesc micuții. Cum părinții au refuzat să-i ducă pe copii la spital cu un utilaj de deszăpezire, așa cum au propus autoritățile, astăzi, medicii au luat-o de la început, abia după 9 ore reușind să ajungă la Scutelnici, după piedici peste piedici cauzate de troienele de zăpadă cât omul.

Între timp, în această seară a fost redeschis și DN 2 E 85, blocat încă de miercuri din cauza zăpezii și viscolului. De asemenea, pe DN 2 B Buzău limita cu județul Brăila este permis accesul mașinilor începînd de vineri la prânz însă numai pentru mașinile sub 3,5 tone, autovehiculele cu această greutate putînd pătrunde pe tronsonul abia deschis doar însoțite de echipale ale Poliției.
Rămân închise încă DN2 E85 Buzău-limita cu judeţul Ialomiţa, DN 2C Costeşti – Smeeni – Padina şi DN 22 Râmnicu Sărat – limită cu judeţul Brăila. De asemenea, sunt închise 12 tronsoane județene

         DJ 203K Săgeata – Robeasca – limita cu judeţul Brăila;

         DJ 202E Rm. Sărat – Voetin;

         DJ 202 Rm. Sărat – Puieşti – Dăscăleşti (limita cu judeţul Vrancea);

         DJ 202C Puieşti – limita cu judeţul Vrancea;

         DJ 216 Puieşti – Nicoleşti – Măcrina;

         DJ 220 Boldu – Ghergheasa – Bălăceanu – Cochirleanca;

         DJ 102H Gl. Siliştea – intersecţia cu DN2 E85 (Hanul Ovidiu) – Pitulicea – Amaru ;

         DJ 203C Pogoanele – Brădeanu – Florica – intersecţie cu DN2 E85 / Mihăileşti – Câmpeni – Movila Banului – Clondiru;

         DJ 203D Scutelnici – Brădeanu / Smeeni – Maxenu – intersecţie cu DN 2B;

         DJ 203E Ruşeţu – Padina – limita cu judeţul Ialomiţa;

    DJ 203N Ruşeţu – limita cu judeţul Brăila;

         DJ 214A Caragele – Luciu – Largu – Ruşeţu.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.