Principalele drumuri naționale care tranzitează județul Buzău rămân și la această oră închise circulației publice. Conform prefectului Paul Beganu, drumarii acționează la această oră pe DN2 E85 pe porțiunea de drum dintre Buzău și limita cu județul Ialomița iar dacă situația meteorologică nu se va schimba există speranța ca drumul să fie redat circulației în următoarele 5-6 ore. De asemenea, traficul ar putea fi reluat și pe porțiunea de drum european ce face legătura între Buzău și Râmnicu Sărăt.
„Drumul a fost complet curățat iar acum nu se pune decât problema acționării cu antiderapant. După ce se va îndepărta și acest pericol probabil că va fi reluată circulația pe acest sector de drum”, a declarat prefectul Paul Beganu.
Conform sursei citate, drumarii au acum front de lucru în ceea ce privește drumul național 2B Buzău-Brăila. Toate autovehiculele care se aflau pe acest drum au fost evacuate iar acum drumarii pot interveni cu utilaje pentru curățarea completă a șoselei. În continuare va rămâne închis drumul național 22 între Râmnicu Sărat și limita cu județul Brăila. Acesta a fost lăsat la urmă de către responsabilii cu deszăpezirea atât din pricina situației din teren cât și din cauza valorilor scăzute de trafic pe care le înregistrează.
Șituația rămâne neschimbată și la nivelul drumurilor județene. În această dimineața râmân închise următoarele artere de circulație:
– DJ 102H, blocat între Glodeanu Siliştea – Amaru;
– DJ 214A, blocat între Caragele – Luciu – Largu – Ruşeţu;
– DJ 203N, blocat între Ruşeţu – limita cu judeţul Brăila;
– DJ 203E, blocat de la limita cu judeţul Ialomiţa – Padina – Ruşeţu;
– DJ 203K, blocat de la limita cu judeţul Brăila – Robeasca – Săgeata – Vadu Paşii;
– DJ 203I, blocat între Cilibia – Pogoanele – Lipănescu – limita cu judeţul Ialomiţa;
– DJ 203C, blocat între Pogoanele – Brădeanu – Florica – intersecţia cu DN2 E85 şi între Mihăileşti – Câmpeni – Movila Banului;
– DJ 203D, blocat între Ţinteşti – Maxenu – Brădeanu – Scutelnici;
– DJ 220, blocat între Bobocu – Poşta Câlnău / între Boldu – Ghergheasa – Bălăceanu – Cochirleanca / Murgeşti – Pardoşi – Buda;
– DJ 202E, blocat între Rm. Sărat – Voetin;
– DJ 202C, blocat între Puieşti şi limita cu judeţul Vrancea;
– DJ 216, blocat între Puieşti – Nicoleşti – Măcrina;
– DJ 102I, blocat între Cârligu Mic – Smârdan – Mitropolia;
– DJ 202, blocat între Rm. Sărat – Puieşti – Dăscăleşti – limita cu judeţul Vrancea.

La această oră nu mai există oameni blocați în nămeți însă există în continuare peste 150 de persoane cazate în spațiile identificate de autorități la Mihăilești, Limpeziș, Hanul Ovidiu, Smeeni, Caragele și Cilibia.

Deși este devreme pentru a trage o concluzie în acest sens, prefectul județului Buzău, Paul Beganu spune că are semnale de la primarii din localitățile afectate de ninsoare că responsabilii cu deszăpezirea drumurilor județene nu și-ar fi făcut treaba așa cum trebuia.

„În ceea ce înseamnă drumurile județene mi-au semnalat mulți primari că cei de la drumuri județene nu au intervenit. Acum nu vreau să le iau apărarea dar, pe un cod portocaliu care afectează tot județul, trebuie un număr de utilaje forte mare s-au măcar să ai și o rezervă forte mare de utilaje iar stabilirea asta de la început că îți trebuie 50 de utilaje pe cinci zone ale județului Buzău care înseamnă aproape 1000 de kilometri este puțin riscantă și uitați-vă ce s-a întâmplat iar”, a declarat prefectul Paul Beganu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.