Construcţia care se ridică spre bucuria multor copii din Cârligu Mare (foto:copiiidinglodeanu.blogspot.com)

 

Drama unor copii din satul Cârligu Mare care a făcut înconjurul ţării, în primăvara anului trecut, şi care a sensiblizat mai mulţi oameni de bine, pare să lase loc şi de bucurie, în sânul comunităţii sărace din Glodeanu Siliştea. Aşa cum anunţă şi blogul dedicat copiilor din Glodeanu, administrat de Nicoleta Ţintea, reporter Antena 1, veştile minunate sunt că, în ciuda opreliştilor şi mulţumită unor eforturi conjugate de a populariza condiţiile aproape inumane în care fac primii paşi în viaţă cei mai mici dintre sărmanii comunei, din primăvara acestui an, în Cârligu Mare va funcţiona un centru social.

 

„La Glodeanu, lucrările pentru centrul social, care va fi ridicat în curtea bisericii, au avansat foarte mult. Lucrările au fost oprite doar de viscolul puternic din ultimele zile. Tragem nădejde, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca lucrările să fie gata în câteva luni. Această frumoasă căsuţă ne aduce multă bucurie. Vedem deja cu ochii minţii cum copiii iau masa acolo, cum se joacă şi se bucură de un loc numai al lor. Mulţumirile şi recunoştinţa nu pot fi exprimate în cuvinte. Mulţumiri pentru toţi cei care au ajutat la acest vis. Mulţumim în mod special sponsorilor acestui centru, oameni cu suflet mare care vor să rămână anonimi. Ne rugăm ca Dumnezeu să le primească şi răsplătească milostenia! Se spune că fiecare dintre noi avem un copac al faptelor bune, în Rai. Să dea Domnul ca toate faptele bune făcute pentru copiii din Glodeanu, a căror viaţă s-a înviorat cu speranţă, în ultimul an, să nască, acolo sus, cât mai mulţi copăcei frumoşi şi luminoşi.” – scrie pe http://copiiidinglodeanu.blogspot.com/2012/01/vesti-de-la-glodeanu.html

 

Sufletul iniţiativelor care au venit spre binele copiilor din comună este părintele Marian Tudor, ajutat de inimoasa Nicoleta Ţintea. Se împlineşte anul de când au apărut primele semne că necazurile celor mici pot fi alungate, după ce tânărul părinte paroh, descoperind mizeria şi sărăcia în care trăiesc, de la mic la mare, cârligenii pe care îi păstoreşte, a lansat un apel disperat pe un forum de discuţii online. A fost scânteia care a declanşat o campanie de presă urnită cu mijloace „tradiţionale”, dar continuată de ample reportaje televizate în emisiuni de largă audienţă.

 

În pofida ecoului imens de care,  cu bine sau cu rău, s-au bucurat ştirile din comuna Glodeanu, autorităţile locale şi judeţene au manifestat, iniţial, o precauţie nu uşor explicabilă în implicarea pentru soluţionarea gravelor cazuri relatate de mass media. Prin urmare, implicarea a devenit aproape exclusiv „sarcina” cetăţenilor obişnuiţi, care au sărit cu ajutoare de tot felul în sprijinul sărmanilor din Glodeanu Siliştea. Dacă un loc buzoian poate fi considerat un exemplu al solidarizării împotriva sărăciei şi greutăţilor de tot felul pe care aceasta le aduce, acela este cu siguranţă Cârligu Mare.

 

Şi observatorulbuzoian.ro a publicat, în primăvara anului trecut, o serie de articole-reportaj despre copiii sărmani din comuna amintită (primul fiind „Japonia de acasă/ Aflaţi în situaţii disperate, copiii din Cârligu Mare au nevoie de ajutor”, scris în împrejurările efectelor tragice ale seriei de cutremure din Japonia, care „monopolizaseră” prim-planul apelurilor umanitare de la noi). Nădăjduind în continuare că ţinta unor astfel de materiale va fi cu greu ratată, mulţumim, pe această cale, tuturor celor care, citindu-le, s-au implicat şi în ajutorarea cazurilor disperate din Cârligu Mare.

 

Observatorulbuzoian.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.