Zeci de tiruri, mașini si autobuze au fost blocate, aseară, ore în șir la Mărăcineni. După reluarea circulației pe DN1B între Buzău și Ploiești, sute de camionagii dar și oameni obișnuiti care au plecat ieri din Capitală au ajuns în municipiul Buzău cu intenția de a merge mai departe către Moldova.
Cum drumul european 85 era închis circulației publice, cu toții au fost nevoiți să se oprească după ce au trecut podul peste râul Buzău în localitatea Mărăcineni. Dacă zecile de tiruri s-au încolonat ordonat pe toată partea dreaptă a străzii, autoturisemele, microbuzele și autobuzele, văzând că la Mărăcineni se circulă în condiții bune, au dat năvală până la ieșirea din comună unde au ocupat ambele sensuri de mers claxonând și solicitând polițiștilor să le permită să meargă mai departe.
„Am plecat de ieri de la 3 de la București am fost nevoiți să așteptăm întâi la Otopeni, apoi la Ștefănești, la Mizil iar acum ne-am blocat aici. Nu știu ce vom face. Am mâncat, am alimentat, vom dormi în mașină cu rândul și poate până pe sâmbătă, duminică o să ajungem și noi acasă”, a declarat unul dintre șoferii care dorea aseară să ajungă în Moldova însă era blocat la Mărăcineni. Aceeași soartă au avut-o si transportatorii interjudețeni. Chiar dacă nu aveau de mers decât până la Poșta Câlnău, Fundeni sau Racovițeni, autobuzele cu călători, printre care se aflau și copii de școală, nu au fost lăsate să meargă mai departe pe E85, deși starea drumului permitea acest lucru.
O situație inedită a fost cea a unui autocar cu turiști din Suceava care în ultimele 24 de ore făcuseră drumul de la Tel Aviv la București de două ori.
„Ieri la ora trei am decolat de la Tel Aviv, am ajuns de la București ne-am învârtit deasupra Bucureștiului vreo 30 de minute după care am zburat spre Constanța. Acolo am aterizat, am stat o oră și jumătate și nu am putut intra în aeroport, am zburat din nou la Tel Aviv, am dormit în aeroport și astăzi am aterizat la București. Acum, ne-am blocat aici și este greu de estimat când vom pleca de aici pentu că toate drumurile sunt blocate și sunt zeci de mașini și în față și în spate. Noi sperăm să ajungem cât mai repede acasă, la Suceava”, a declarat unul din turiștii blocați în autocar.
După câteva ore de așteptare, în jurul orei 21.00, oamenii legii au permis autoturismelor, microbuzelor și autobuzelor de transport să plece pe E85 dar numai până la Poșta Câlnău. Nu de același tratament s-au bucurat și tiriștii care au fost obligași să rămână în localitatea Mărăcineni, acolo unde ocupă aproape în totalitate sensul de mers către Râmnicu Sărat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.