Rezultate sub așteptări la examenul de bacalaureat de anul acesta. Procentul de promovabilitate, înainte de rezolvarea contestațiilor, este de doar 53,2 %, mai mic decât în 2010, când 65,7 la % dintre absolvenți au reușit o medie de 6.00. Rezultatele slabe se pot observa nu doar din procentul destul de mic al celor care au reușit să treacă cu bine de bacalaureat, ci și din faptul că o singură unitate de învățământ din județ, respectiv Liceul pentru Deficienți de Vedere, are 100% elevi promovați. În plus, doar trei absolvenți de liceu au 10 pe linie, unul dintre aceștia fiind fiul primarului Constantin Boșcodeală, Bogdan, elev al Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu.

În top, la capitolul procent de promovabilitate se află, după Liceul pentru Deficienți de Vedere, Colegiul Vlahuță din Râmnicu Sărat cu 99,48 % procent de promovabilitate, Hasdeul cu 99.3%, urmate de Eminescu cu 94.16 și de Pedagogic cu 89.66 %.

La polul opus se află 7 unități de învățământ care au procent de promovabilitate la bacalaureat de sub 10%. Între codașe se numără  Liceul CFR cu 7,58 % elevi admiși, D.Filipescu cu 7,48%, Grupul Școlar de Meserii și Servicii cu 7.2% procent de promovabilitate, Liceul din Berca unde doar 5.68 %dintre absolvenți au promovat și Grupul Școlar Industrial din Râmnicu Sărat cu 5.43% elevi care au trecut de examenul de maturitate. Cei mai mulți absolvenți de liceu de la Buzău, dintre cei declarați admiși, au obținut note cuprinse între 7.00 și 7.99, urmați fiind de cei cu medii între 6.00 și 6.99.

Cristina DINULESCU

 

2 COMENTARII

  1. Normal ca liceul pt deficienti de vedere a avut 100% promovabilitate pentru ca elevii sunt f bine pregatiti si nu stau sa-si piarda timpul prin baruri, carciumi, discoteci si cu etnobotanice la nas. Felicitari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.