Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a catalogat concluziile auditului Comisiei Europene asupra proiectului Drumul Vinului drept niște prostii și consideră că aruncarea pe piața media a informațiilor care acreditau ideea că au fost comise  nereguli în realizarea proiectului finanțat din bani europeni a fost o ”mare gogoașă”.

 

Conform raportului primit astăzi de șeful Consiliului Județean Buzău, singura problemă constatată de auditorii europeni ar fi legată de contractul de audit semnat  cu societatea Elite Consulting. Raportul european atrage atenția că cea mai mică ofertă de audit în valoare de 33.750 de Euro a fost exclusă de Consiliul Județean ca neconformă și a fost adjudecat contractul altei firme, pentru suma de 62.730 Euro.

Drept urmare, comisia de audit a impus autorităților județene o corecție financiară în valoare de 4.382 lei pe care însă Consiliul Județean Buzău a contestat-o după ce comisia trimisă la Buzău de A.N.R.M.A.P. i-a dat de înțeles președintelui Victor Mocanu că nu ar exista probleme.

“Așa cum v-am spus, joi, s-a prezentat la Consiliul Județean o echipă formată din două doamne care au verificat totă procedura de achiziții publice realizată încadrul acestui program. Concluzia este una singură: nu sunt deficiențe. Comisia este formată din reprezentanți ai A.N.R.M.A.P. Ni s-a impus o corecție de 43 de milioane de lei vechi dar noi spunem, în continuare, că nu suntem de acord cu această chestiune, pentru că noi am procedat corect și nu e necesară nici o corecție. Ar trebui ca cei care au inventat această chestiune să își ceară scuze față de noi. Nu s-a greșit nicăieri iar în raport scrie o prostie”, a spus, astăzi, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/06/Victor-MOCANU1.mp3|titles=Victor MOCANU]

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.