prefectura

UPDATE: Potrivit unor surse, în jurul orei 9.00, un echipaj format din doi jandarmi ar fi mers la Garda de Mediu Buzau unde lucreaza fostul prefect Paul Beganu, aceștia comunicându-i că au un mandat de la DNA Ploiești pe numele său. Beganu a fost invitat de echipaj să-l urmeze la DNA, acesta transmițîndu-i unei colege de birou ”că trebuie să plece la Ploiești”.
Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, Paul Beganu este comisar de mediu din vara anului 2012 iar din punct de vedere al activității în cadrul acestei instituții nu i se poate reproșa nimic.

Un angajat al Prefecturii Buzău dar și mai mulți funcționari din localitatea Gura Teghii au fost chemați în ultima vreme la DNA pentru a da explicații cu privire la dosarul retrocedării abuzive a cinci mii de hectare de pădure.
De asemenea, procurorii au ridicat din cele două instituții numeroase documente care au legătură cu punea în posesie, ilegală, a lui Gheorghe Ceteraș cu peste 5000 de hectare de pădure în Gura Teghii.
”Documentele sunt predate unde s-au cerut, la DNA și la Poliția Județeană, mai demult, dar probabil toate au ajuns la DNA. În ultima vreme au fost chemate la audieri la DNA mai multe persoane, membrii ai comisiei locale de fond funciar. Eu nu am fost încă. Pădurea e deja retrocedată de niște ani, a fost o decizie a instanței, nu mai putem schimba noi nimic și nici să comentez eu mai mult”, a declarat joi primarul comunei Gura Teghii, Gheorghe Băcneanu.
El a adăugat că nu a fost chemat ”încă” la DNA, deși el era președinte al comisiei locale de fond funciar, în calitate de primar, atunci când s-a făcut punerea în posesie.
Pe de altă parte, și de la Prefectură au fost ridicate acte iar un funcționar a fost audiat la DNA.
”Documentele au fost ridicate de la Instituția Prefectului ca și cazul altor spețe. E normal să ridice documente. E hotărârea comisiei județene, comisia județeană potrivit hot. 890/2005 e competentă să valideze și să invalideze. Comisia județeană a luat act de o hotărâre judecătorească și a validat anexa 37 suplimentară semnată de reprezentanții comisiei locale Gura Teghii și de un reprezentant al Direcției Silvice. In această situație a fost adoptată o hotărâre a comisiei județene prin care au fost aprobate propunerile cuprinse într-un referat al comisiei locale Gura Teghii. În comisia județeană prefectura are zece juriști, comisia județeană nu are juristul ei propriu. Dar, toate referatele care ajungeau la Prefectură erau vizate în prealabil de instituțiile abilitate, după caz de ADS sau de Direcția Silvică, fiindcă pe lângă comisia județeană funcționează și un colectiv de lucru care întocmește referate pentru a fi aprobate in comisia județeană”, a declarat miercuri prefectul Maria Buleandră.
Potrivit unor surse judiciare, au fost chemate la DNA și alte persoane între care Gheorghe Ceteraș și angajați din cadrul Romsilva.
De menționat că Gheorghe Ceteraș din Țăndărei a cumpărat drepturile litigioase de la moştenitorul de drept, un pensionar din Bucureşti, care nu a reușit mulți ani să câștige procesele prin care îți cerea drepturile. Ceteraș l-ar fi avut drept avocat în procesul în urma căruia a fost împroprietărit cu peste 5000 de hectare de pădure pe un fost jurist al Direcției Silvice Buzău, Cosmin Vasile, care este fiul fostului prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, judecătorie care a dat soluția în a cest proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.