paul BeganuPotrivit unor surse în perioada în care a fost prefect, Paul Beganu, împreună cu mai mulți angajați din administrația locală, ar fi favorizat retrocedarea a peste 5.000 de hectare de pădure din județul Buzău unui om de afaceri din orașul Țăndărei, Gheorghe Ceteraș, care ar fi cumpărat drepturile litigioase asupra terenului de la un pensionar bucureștean.
Practic, Beganu este acuzat că, în calitatea sa de prefect și implicit șef al Comisiei Județene pentru Restituirea Proprietăților nu ar fi făcut nimic să împiedice retrocedarea suprafeței de peste 5.000 de hectare de pădure.
Procesul intentat de Gheorghe Ceteraș a debutat în luna februarie 2011 și s-a finalizat în luna aprilie cu decizia magistraților de la Judecătoria Pătârlagele de punere în posesie a lui Gheorghe Ceteraș care, în lipsa atacării deciziei de către Comisia Județeană condusă de Beganu a fost pus în posesie pe data de 6 mai 2011.
Un personaj cheie în această afacere pare a fi chiar avocatul lui Gheorghe Ceteraș, Cosmin Vasile, fost jurist al Direcției Silvice până în primăvara anului 2009 atunci când și Paul Beganu lucra în cadrul Romsilva. Cosmin Vasile, avocatul care a câștigat în instanță cele peste 5000 de hectare de teren, este fiul fostului procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, instituție care a dat verde practic retrocedării suprafeței de peste 5.000 de hectare de pădure.

Paul Beganu, audiat acum la DNA Ploiești, este fost prefect de Buzău în perioada Guvernării Boc și în prezent este comisar la Comisariatul Județean Buzău al Gărzii de Mediu. În anul 2008, Beganu a candidat din partea PDL la alegerile parlamentare pentru un post de senator, însa a pierdut în fața candidatului PNL, George Scutaru. De atunci, Beganu ar fi rupt legătura cu PDL.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.