Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore iar ulterior au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile după ce ar fi obținut credite de nevoi personale de la o unitate financiară nebancară folosindu-se de cărți de identitate și adeverințe falsificate. Printre acestea, se afla si doi buzoieni.

Săptămâna trecută, peste 45 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Giurgiu, Vrancea  şi DGPMB, au efectuat 17  percheziţii domiciliare, dintre care 8 în judeţul Buzău, 4 în municipiul Bucureşti, 2 în Giurgiu şi 3 în Vrancea.

Percheziţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit faptul că în perioada  noiembrie 2016 – martie 2017, persoanele bănuite, utilizând cărţi de identitate falsificate şi adeverinţe de venit eliberate în fals, în numele unor societăţi, au contractat credite de nevoi personale de la o instituţie financiară nebancară, fără a achita ratele aferente creditelor contractate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 600.000 de lei.

Nouă persoane au fost aduse la audieri printre care se află doi buzoieni, unul de 46 de ani din municipiul Buzău și un altul de 64 de ani din Cochirleanca. Cei doi au fost reținuți inițial pentru 24 de ore ulterior fiind puși sub control judiciar. Rețeaua  a reușit să obțină astfel zeci împrumuturi în valoare de 6 miliarde de lei vechi fără a achita nici o rată lunară astfel că prejudiciul nu a fost recuperat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.