Doi buzoieni sunt cercetați pentru dare de mită după ce au încercat să ofere unui polițist suma de 200 de lei pentru a nu le confisca 180 de litri de motorină găsită fără documente în mașina unuia dintre ei.
Mai precis, în ziua de 19 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Buzău, au depistat în trafic un bărbat din comuna Berca ce avea în mașina cu care se deplasa 180 de litri de motorină fără a avea și documente de proveniență. Deoarece exista suspiciunea că motorina ar proveni din comiterea unei infracțiuni, polițiștii au ridicat și sigilat combustibilul, moment în care șoferul i-a oferit unuia dintre polițiști suma de 500 de lei, numai să nu-l lase fără carburant.
Polițistul a refuzat banii și i-a comunicat șoferului să se prezinte a doua zi la Poliție cu documentele de proveniență ale carburantului. În același timp, omul legii a sesizat lucrătorii Biroului Județean Anticorupție Buzău care, sub coordonarea procurorului, au organizat un flagrant chiar în sediul unității de poliție.
Flagrantul a fost organizat a doua zi când șoferul autovehiculului însoțit de fratele său s-a prezentat la postul de poliție din comuna Tisău, acolo fusese oprit și carburantul cu pricina, și i-a oferit polițistului suma de 200 de lei. A fost momentul în care au ieșit la iveală ofițerii Direcției Generale de Informații și Protecție Internă care au dispus începerea urmăririi penale împotriva celor doi frați, ambii fiind cercetați în stare de libertate.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.