Poliţiştii au demarat, la sfârșit de săptămână, o acțiune de verificare a persoanelor care se ocupă cu transportul de persoane atât în formă organizată cât și a celor care au această îndeletnicire dar nu dețin o autorizație în acest sens. Poliţiştii au controlat nu mai puțin de 372 de autovehicule şi au efectuat verificări la 4 firme de transport, în urma activităţilor desfăşurate fiind constatate 18 infracţiuni şi 312 contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 19.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute 26 de permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare. Totodată, oamenii legii au depistat doi buzoieni care aveau ca îndeletnicire transportul de persoane fără a deține autorizație în acest sens. Astfel, polițiștii au întocmit două dosare penale pe numele a doi buzoieni, unul de 57 de ani și altul de 62 de ani, care își rotunjeau veniturile folosindu-și autoturismele, proprietate personală, pentru a transporta diverse persoane pe DJ 203K.
În primul caz, un bărbat de 57 de ani a fost depistat că transporta neautorizat persoane pe ruta Buzău-Cernătești și retur iar în cel de-al doilea caz buzoianul de 62 de ani făcea pe taximetristul pe ruta Buzău-DJ203K-Beceni-Vintilă Vodă și retur. Mai mult, oamenii legii au descoperit în urma verificării autoturismului celui de-al doilea bărbat serioase probleme la mecanismul de direcție și sistemul de frânare, fapt pentru care autovehiculul a fost imobilizat iar șoferului i-a fost reținut atât permisul de conducere cât și certificatul de înmatriculare al mașinii.
În primele 8 luni ale acestui an, la nivelul judeţului Buzău, au fost executate 83 de acţiuni pe linia legalităţii transporturilor, iar în urma acestor acţiuni şi a controalelor executate în trafic au fost aplicate aproape 4400 de sancţiuni contravenţionale la regimul transporturilor rutiere, dintre care 1.600 în domeniul transportului de persoane.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 128 de permise de conducere, dintre care 31 transportatorilor de persoane, 83 transportatorilor de mărfuri generale şi 14 taximetriştilor şi au fost retrase 134 de certificate de înmatriculare, 30 dintre acestea aparţinând autovehiculelor de transport rutier public de persoane, 87 autovehiculelor de transport mărfuri generale şi 17 taximetrelor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.