Partidele politice merg, joi, la consultări cu președintele României pentru desemnarea unui nou premier. Liberalii propun ca viitor prim ministru tot pe Ludovic Orban, premierul al cărui Guvern a fost demis miercuri prin moțiune de cenzură.

”Propunerea PNL este în persoana mea. Nu e niciun partid care să deţină majoritatea absolută din Parlament. Preşedintele decide persoana candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Am studiat prevederile regulamentare.”, a afirmat la ieșirea de la consultări, Ludovic Orban.

Social democrații alături de Pro România susțin pentru funcția de prim ministru pe Remus Pricopie, rector al SNSPA și fost ministru al Educației în perioada 2012-2014.

„Am luat act din presă de autopropunerea domnului Orban din nou de a fi prim ministru. După ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură nu ştiu cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi prim ministru, vom vedea, nu sunt specialist în Constituţie, dar vom cere lămuriri până să ajungem la un vot în Parlament. Domnul Orban dovedeşte că în continuare nu iese din logica abuzului de putere a ordonanţelor date noaptea fără avize şi a încălcării Constituţiei. Domnul Ludovic Orban ar trebui să respecte Parlamentul şi legile ţării şi mai ales Constituţia” a declarat Marcel Colacu joi, la finalul consultărilor dintre PSD şi şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.