Doi pacienți din Buzău veniți din Italia la începutul lunii martie și diagnosticați cu COVID-19 s-au reinfectat după ce au fost declarați vindecați de institutul Matei Balș și au ajuns la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat ridicând numărul pacienților bolnavi de coronavirus care sunt tratați la Buzău la 3.

La nivelul județului Buzău, până astăzi, 08 aprilie 2020, au fost confirmate pozitiv cu COVID- 19, 13 cazuri. Dintre acestea, 8 cazuri au fost externate din unități sanitare din București cu următoarele recomandări:

  • izolare la domiciliu încă 14 zile;
  • monitorizare prin medicul de familie;
  • recoltare proba în ziua a 12-a de la externare.

Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probede la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a facut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienți, a sosit pe 7 aprilie 2020 și a fost pozitiv.

Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți.

Pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.”, se arată în comunicatul Direcției de Sănătate Publică.

 

 

 

 

Direcția de Sănătate Publică Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.