Zapada 2014-14
Iarna continuă să dea bătăi de cap autorităților județene. Chiar dacă precipitațiile au scăzut în intensitate, în cursul nopții, drumarii au avut de rezolvat mai multe cazuri în care mașini au rămas blocate în nămeți sau au derapat, blocând circulația pe anumite sectoare de drum.
Astfel, marți seară în jurul orei 21.00 un autobuz cu 25 de persoane și patru autoturisme au rămas blocate pentru scurt timp în nămeți pe drumul ce leagă Poșta Câlnău de Gara Boboc. După câteva zeci de minute cu ajutorul unei vole a societății care se ocupă de deszăpezirea drumului respectiv s-a reușit deblocarea mașinilor iar autobuzul a plecat cu antemergător la destinație.
Tot in jurul orei 21.00, drumul național 2B ce leagă Buzăul de Brăila s-a închis după ce un tir și un microbuz cu 3 persoane la bord au derapat și au blocat circulația. Drumarii au intervenit cu 4 utilaje de mare tonaj preț de câteva ore iar în jurul orei 00.20 ambele sensuri de mers ale drumului național au devenit practicabile.
Cel mai tare au avut de suferit trei conducători auto surprinși de urgia albă pe raza localității Amaru. Cei doi aflați la volanul a două tir-uri și al unui autoturism au rămas blocați în nămeți în jurul orei 1.00 și nu au putut fi deblocați decât în jurul orei 7.00 după mai bine de 5 ore de când au solicitat ajutor.
Tot în cursul dimineții de miercuri mai mulți șoferi au semnalat apariția poleiului pe șoseaua europeană, pe raza comunei Oreavu dar și pe drumul național 2B pe raza localităților Vizireni și Gălbinași. Situațiile au fost rezolvate, în zonă deplasându-se utilaje care au împrăștiat material antiderapant.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.