asistete spital
Spitalul Județean Buzău încearcă, fără succes, să atragă medici pentru secțiile unde e deficit de personal. De luni întregi, conducerea unității medicale are scoase la concurs mai multe posturi ce se adresează medicilor, însă nimeni nu se încumetă să vină să lucreze în Spitalul Județean Buzău.
Încă din luna septembrie, pe site-ul spitalului există un anunț privind organizarea unui concurs în vederea angajării unor medici pentru secțiile Urologie, Cardiologie, UPU, Radiologie, Pediatrie, Oncologie, Neonatologie, pentru un psihiatru și un doctor de medicină legală în cadrul SML.
Un singur medic a avut curajul să se înscrie la concurs până acum. Este vorba despre medicul Călin Manta, specialist urolog, care însă a fost respins la proba scrisă, obținând doar 36 de puncte în timp ce minimul impus era de 60 de puncte, minim care-i asigura intrarea în a doua testare a concursului.
Un medic specialist care să lucreze în secția Urologie din Spitalul Județean Buzău era mai mult decât binevenit în condițiile în care doar doi medici lucrează aici, fără ca vreunul din ei să facă gărzi. Este vorba despre dr. Ciochină și dr. Cojocea, niciunul neputând fi găsit noaptea în timp ce pacienții, mulți bătrâni șu suferinzi, sunt lăsați ore întregi pe mâna asistentelor și infirmierelor.
Iar deficit de medici specialiști nu sunt doar la Urologie ci în multe alte secții ale Spitalului Județean Buzău. Din păcate, posturile sunt scoase mereu la concurs însă nimeni nu pare dispus să lucreze în cea mai mare unitate spitalicească buzoiană. Aceasta deși conform hotărârii Consiliului Județean, pentru tinerii specialiști, unitatea susține costurile aferente contractelor de locațiune-locuință de serviciu și utilități, în limita unui plafon lunar de 1000 de lei/persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.