Familie Copil-3
O familie cu un bebeluș de 8 luni trăiește de luni întregi într-un container aflat pe câmp, în imediata apropiere a hypermarket-urilor Carrefour și Kaufland, în condiții greu de descris în cuvinte, fără apă, curent electric ori căldură. Deși le este extrem de greu și abia au ce mânca de pe o zi pe alta, cei doi soți nu vor să se despartă de copilul lor, o fetiță de 8 luni, sănătoasă, rumenă în obraji și cu ochi mari.
Familie Copil-1
Cei doi , femeia de fel din Medgidia iar bărbatul din Râmnicu Sărat trăiesc din vara acestui an în containerul de pe câmp. Ironia sorții face ca zilnic ei să vadă cum buzoienii cu mai mult noroc decât ei își fac cumpărăturile de la hypermarket-urile din apropiere. În ciuda traficului intens din zonă, puțini se întreabă însă care este povestea celor trei suflete ce trăiesc în containerul de pe câmp. Și mai puțini de atât au întins o mână de ajutor familiei aflate în impas.
Familie Copil-4
Cei doi soți nu au de nici unele, nu au bani de mâncare, de haine, de cele necesare bebelușului lor de 8 luni, hrană, hăinuțe ori scutece de unică folosință.
Acum că a venit iarna, celor doi părinți le este și mai greu. În containerul ce le ține loc de acoperiș e aproape la fel de frig ca afară. Ba mai mult, aerul este greu de respirat din cauza fumului ce iese din soba improvizată ce se dezmorțește atunci când bărbatul mai are norocul să găsească ceva lemne prin apropiere. Pe post de bec, cei doi tineri au un felinar, în rest nu poate fi vorba de apă pentru a se îmbăia ori de alte facilități care nu ar trebui să lipsească nimănui în vremurile pe care le trăim.
Chiar dacă viața le este extrem de grea, cei doi părinți au pe un perete al containerului agățată o icoană, semn că nu și-au pierdut credința și speră în zile mai bune pentru ei și pentru fetița lor, de care nu vor sub nici o formă să se despartă.
Familie Copil-2
În sprijinul familiei bătută de soartă au sărit, acum în prag de sărbători, o mână de oameni inimoși care le-au dus celor trei hrană caldă și ceva bănuți cu care mama să ia cele necesare micuței.
Însă cei trei oameni au mult mai multe nevoi. Ei nu au haine de iarnă, nu au ce pune pe masă, nu au cele necesare fetiței lor, care în ciuda condițiilor în care trăiește este sănătoasă, nu au mai nimic în afara containerului ce le ține loc de casă. Un container care însă nu are nimic din căldura unui cămin.
Și pentru acești oameni, trebuie să vină Crăciunul!

Persoană de contact: Diana Toma pe facebook sau la numărul de telefon: 0761855528

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.