Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 5 percheziții domiciliare, la persoane bănuite că ar fi obținut aproape 200.000 de euro, prin spălare de bani și proxenetism. Doi indivizi din comuna Berca au fost reținuți iar alte 3 persoane urmează să fie aduse la audieri

Iată mai jos comunicatul:

La data de 04.05.2016 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor POPA CONSTANTIN FLORIN şi SIHARU ADRIAN pentru  savârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, ultraj, mărturie mincinoasă şi spălare de bani.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă  că începând cu anul 2012 şi până în prezent, inculpaţii POPA CONSTANTIN FLORIN şi SIHARU ADRIAN împreună cu alţi suspecţi  au inițiat şi constituit un grup infracțional organizat specializat în determinarea şi înlesnirea mai multor tinere să practice prostituția pe teritoriul Franței, Elveției şi Italiei sumele de bani astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupului.

    Ulterior, la acest grup  a aderat o altă suspectă care a pus la dispoziţia tinerelor racolate de către membrii grupului mai multe apartamente situate pe raza unor localităţi din  Italia în care acestea să practice prostituţia colectând totodată şi sumele de bani obţinute din aceste activităţi.

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că din activitatea infracţională membrii grupului au obtinut un beneficiu ilicit de aproximativ  200.000 de euro, sumă de bani care a fost investită în achiziţionarea de autoturisme de lux şi imobile.

    La data de 05.05.2016  procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Buzău  au efectuat un număr de 5 percheziţii la locaţiile folosite de către 3 suspecţi – membri ai grupului organizat.

    Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

1 COMENTARIU

  1. Cei doi urmau sa sustina financiar campania lu Dobrita Nelus, cadidatul PSD la primaria Berca, dupa ce in saptamana mare au sposorizat acleasi candidat pentru cumpararea de produse care au fost impartite cu sacii pe timp de noapte prin comuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.