UPDATE: Senatoarea PNL Doina Tudor a declarat după ce plenul a aprobat cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă în cazul său, că aşteaptă telefon din partea procurorilor şi că şi-a pregătit bagajul pentru a se prezenta în arest.”Am bagajul pregătit”, a spus Doina Tudor, la ieşirea din plen. Ea a refuzat să comenteze votul colegilor săi şi a arătat că era pregătită pentru acest moment.

Ea a reiterat faptul că este nevinovată şi a precizat că acuzaţiile care i se aduc sunt bazate pe denunţul unei singure persoane, având calitatea de inculpat în dosar.

”Nu sunt dovezi care să arate implicarea mea. Este vorba despre un denunţ mincinos”, a spus senatoarea PNL, citată de News.ro.

Senatul a încuviinţat miercuri cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului PNL de Buzău, Doina Tudor, votul, secret cu bile, fiind la limită. Au fost înregistrate 61 de voturi ”pentru” şi 57 de voturi ”împotrivă”.

Potrivit News.ro, senatoarea PNL Doina Tudor a declarat, miercuri, în plenul Senatului, că este nevinovată în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie solicită reţinerea şi arestarea preventivă a sa, ea precizând că nu le poate cere colegilor cum să voteze în cazul său, dar că speră că va fi calea corectă.

Doina Tudor a declarat în plen că acuzaţiile care i se aduc sunt neadevărate şi că este nevinovată.

”Din păcate, sunt nevoită să retrăiesc momente grele din viaţa mea”, a spus senatoarea PNL, precizând că dosarul face referire la momentul în care s-a despărţit de soţul ei. Ea a mai arătat că a fost cel mai dificil moment din viaţă, în care a avut şi probleme de sănătate, şi a adăugat că doar familia şi prietenii ştiu prin ce a trecut.

”Acuzaţiile sunt complet neadevărate. Am studiat dosarul, la Comisia juridică, şi în afara unui denunţ mincinos, nu există nicio probă”, a mai declarat Doina Tudor.

Ea a mai afirmat că este de acord că justiţia trebuie să îşi facă treaba, dar o poate face şi fără reţinerea şi arestarea sa. ”Nu cred că reprezint un pericol public”, a spus Tudor.

”Eu nu vă spun ce să alegeţi şi ce să votaţi, dar sper să fie calea corectă”, le-a transmis senatoarea PNL colegilor, în finalul discursului.

DNA cere Senatului aviz pentru reţinerea şi arestarea senatoarei Doina Tudor, acuzată că, în perioada martie-mai 2013, l-a ajutat în mod direct pe soţul său să primească mită 200.000 de euro pentru a favoriza o firmă de asigurări.

Procurorii susţin că, în perioada martie – mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel George Tudor „să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb, acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.