Consiliul Județean Buzău i-a premiat, marți, de Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge pe donatorii fideli ai Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău.

Într-o ceremonie care a avut loc la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină zece din cei mai fideli donatori au primit din partea Consiliului Județean diplome și cadouri.

De asemenea, Petre Emanoil Neagu i-a îndemnat pe oameni să doneze sânge pentru cei aflați în suferință și a declarat că se va implica pentru renovarea clădirii instituției aflată într-o stare avansată de degradare.

„Este o clădire destul de veche. Practic face parte din tot ansamblul ăsta care s-a construit la sfârșitul anilor 70 pentru sănătate inclusiv Spitalul Județean, Centrul de Transfuzie, Sanepidul cum se numea generic la vremea respectivă. Vom căuta resurse prin anumite programe,  mă refer aici la fonduri europene și mai puțin fonduri naționale, pentru că cele naționale sunt destul de limitate ca la un moment dat să fie reabilitate toate clădirile. Vedeți toată lumea a început să se gândească în ultimii ani, în ultima perioadă de 10-15 ani toate clădirile de acest fel,  de o astfel de utilitate fie ele în domeniul sănătății, fie ele în domeniu chiar și al apărării sau al ISU trebuie reabilitate. Clădirea de la Centrul Militar practic este de patrimoniu și este în patrimoniul Consiliului Județean chiar dacă noi nu avem niciun fel de poveste acolo. Fondurile sunt absolut limitate dar cu siguranță atât Centrul de transfuzii cât și clădirea celor de la Ambulanță  pentru că și cea de la Serviciul de Ambulanță Județean unde își au sediul trebuie găsim împreună cu ei să accesăm anumite fonduri europene vedem ce și cum și cu siguranță se va rezolva ca să începem să renovăm aceste clădiri pentru că dacă nu se va începe de undeva riscăm ca ele să devină o ruină. Există un proiect deja depus, există o preocupare la nivel de Ministerul Sănătății și anume ca centrele județene mă refer aici strict la această instituție ca să poată să le fie reabilitate sediile. Dar eu o spun foarte clar că vedem  resursele existente și îmi dau seama că fără autoritățile locale nu cred că se poate rezolva problema. Încă o dată noi avem aplecare și sper că exercițiul ăsta financiar pentru că mă refer la fondurile europene 2021-2026-2027 aplicăm ori noi ca și instituție a Consiliului Județean ori împreună cu reprezentanții celorlalte instituții și mă gândesc să încercăm să facem o poveste integrată să reabilităm și sediul de la Salvare și cel de la Transfuzii”, a spus președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.