Dora Gatanovici 1
Buzoianca Dora Gaitanovici a câștigat două trofee la cea dea XV-a ediție a festivalului „Mamaia Copiilor.” Pentru talentata buzoiancă, aceasta a fost ultima participare la festival în calitate de interpretă pentru că, datorită vârstei, ea nu va mai putea urca pe scenă. Pe de altă parte nu este exclus să o vedem la următoarele ediții,la secțiunea de creație, în calitate de compozitoare.
Dora Gaitanivici 2
În acest an triumful Dorei Gaitanovici a fost total, prin cucerirea a două trofee, primul, la secțiunea show, cu musical-ul operă rock cu influențe folclorice „Alunecând pe-o rază”. Muzica, textul adaptat și orchestrația show-lui i-au aparținut Dorei, care a colaborat pentru realizarea regiei și scenografiei cu Alexandru Vasilescu, și pentru coregrafia spectacolului cu Alina Cimpoieru și școala de dans Dance World, din București. Dora a format pentru acest show un “careu de ași”, alături de alți trei interpreți foarte talentați, cu personalități puternice, toți câștigători de trofee și premii importante la festivaluri din țară și din străinătate, participanți la show-uri de televiziune: Cosmin Adrian, Alexia Urtoi și Iulian Selea. Meritul acestor copii și al părinților lor este acela că au trecut peste orgoliile individuale, peste ambițiile personale în competiție și peste efortul de a se reuni pentru repetiții din patru orașe diferite, pentru a se dedica unui proiect pe cât de ambițios, pe atât de spectaculos, și care, în cele din urmă, i-a răsplătit înzecit.

Cel de-al doilea trofeu, a fost obținut de Dora la secțiunea creație, cu piesa „Doar eu”: muzică și aranjament orchestral Dora Gaitanovici, versuri Dora Gaitanovici și Alfred Vasilescu.
La fel de important a fost extraordinarul succes la public al compozițiilor ei, atât în concurs cât și pe timpul Galei Laureaților, Dora demonstrând că este nu doar o artistă foarte iubită, cel mai talentat muzician al generației sale, dar și un compozitor cu o personalitate excepțională.

Din juriu au făcut parte personalități ale lumii muzicale din România: muzicologul Smaranda Oțeanu-Bunea (președintele juriului), Nico (solistă pop), Viorel Gavrilă (compozitor, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România-ADA), Dan Manoliu (realizator TVR, directorul festivalului Eurovision pentru România) și compozitorii Mihai Pocorschi, Mircea Drăgan și Liviu Prossi.
Tot în această vară Dora Gaitanovici a înregistrat un nou succes de această dată în ceea ce privește școala. Ea a absolvit studiile gimnaziale ale Colegiului Național B.P. Hasdeu cu media 9,99 și examenul de capacitate cu media 9.93, devenind astfel, din toamnă, elevă a prestigiosului liceu buzoian.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.