Apropierea alegerilor parlamentare și implicit dorința oamenilor politici, mai mici sau mai mari, de a candida, pe un post eligibil,  pentru o funcție în Parlamentul României naște adevărate pasiuni politice care se lasă, de cele mai multe ori, cu demisii sau demiteri. S-a tot vorbit în ultima vreme despre debarcarea din PNL a consilierilor județeni care au organizat puciul pentru înlăturarea lui Ovidiu Anghel de la conducerea organizației județene și chiar despre o apropiere a acestora de PMP însă totul pe surse și nimic oficial. Iată că miercuri, unul dintre cei vizați, consilierul județean Dorin Bădulescu,  fost președinte al organizației județene a PNL și pretendent la un fotoliu de parlamentar(național sau chiar european dacă ar fi fost loc) dă de înțeles într-un interviu pentru portalul impactbuzoian.ro că ar putea părăsi PNL și acest lucru nu din cauza unor ambiții personale ci pentru că actuala conducere a decis, în cazul său și a celorlalți trei consilieri județeni, Ioan Caton Mateeșescu, Ionuț Nicolae și Raul Florescu, că „sunt liberi să facă ce vor”.

Iată, în cele ce urmează, ce argumente aduce consilierul Dorin Bădulescu în favoarea sa acuzând actuala conducere a PNL:

Remarc cu tristeţe că PNL Buzău a devenit o organizaţie închisă, unde obscuritatea deciziilor, lipsa de transparenţă şi democraţie tind să devină o regulă. S-a procedat corect şi democratic atunci când peste două treimi din organizaţii s-au întâlnit şi au decis în unanimitate să solicite demiterea domnului Anghel. A fost o analiză a activităţii şi a acţiunilor domnului Anghel care au dus inclusiv la obţinerea unui rezultat sub aşteptări la alegerile locale. Şi aici nu au fost vinovate organizaţiile din judeţ ci rezultatele din municipii au fost cele care au contribuit decisiv la un scor sub media partidului la nivel naţional.

Am văzut că s-au făcut structuri de conducere (CJEX n.r.) pe sub masă, pe genunchi şi peste noapte, oamenii care au dus în spate efectiv această organizaţie, au dispărut din toate forurile decizionale. Unii au dispărut pentru că trebuiau plătite poliţe mai vechi, alţii au dispărut pentru că erau bănuiţi că sunt prieteni cu primii deşi nu li s-a putut imputa nimic concret, poate doar faptul că au adus rezultate foarte bune pe ariile lor de responsabilitate.

Am văzut deasemenea cum în prezent se vehiculează candidaturi de import pe listele pentru alegerile parlamentare, impuse şi acestea de nu ştiu care interese mai mari sau mai mici, fără că organizaţiile să fie consultate. Astfel, se demotiveaza întregul activ de partid, dar şi potenţialii votanţi PNL. Îmi pare rău că nu scăpăm de practicile “cu pumnul în gură” moştenite din 2004 până inclusiv în 2012. Dacă este să gândim în acest spirit nu noi suntem cei care nu cunosc regulile democratice, ci alţii.

Deşi nu ni s-a solicitat nici măcar o minimă opinie de jumătatea lunii iulie până acum, totuşi, vreau să va spun că nu renunţ la ideea de a candida (intenţie anunţată la nivel de filiala înainte de alegerile locale n.r.) la aceste alegeri parlamentare pentru că mă bucur de susţinere atât a colegilor din teritoriu cât şi a electoratului de dreapta.

Din câte ştiu şi colegii amintiţi mai sus au opinii similare cu a mea, iar domnul Mateesescu va exprimă la rândul sau o opinie asupra acestor probleme în următoarele zile. De altfel, atât timp cât conducerea partidului a declarat să suntem liberi să facem ce dorim, eu am ales să vorbesc public atât timp cât în interior nu avem posibilitatea.”

2 COMENTARII

  1. Situația prezentată are multe nuanțe și subterfugii. Cred că liberalii buzoieni trebuie să dea dovadă de unitate, respect și demnitate în fața „furtunilor”politice. Ispitele sunt mari, orgoliile nemăsurate, iar competențele rămân limitate. Acum nu prea mai e timp pentru analize ci mai mult pentru acțiune! Haideți să punem umărul vârtos la treburile pe care le avem. E timp pentru toate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.