Nu trece o zi fără ca procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău să nu fie nevoiți să  deschidă dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. După ce ieri procurorii au întocmit două  astfel de dosare care vizează noua conducere a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca și  cel al tinerei care a plecat din containerul amplasat în curtea Spitalului de Boli Infecțioase la iubitul său, vineri a venit rândul unui bărbat care încearcă a doua oară să iasă fugă din carantină înainte de expirarea perioadei impuse.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a fost înregistrat, la data de 26.03.2020, un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod penal, ca urmare a sesizării formulate de Sindicatul Sanitas Săpoca cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, cu ocazia desfăşurării şedinţei Consiliului de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, din data de 25.03.2020”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă judecătoria Buzău.

Totodată,  procurorii du demarat cercetarea penală și pentru un bărbat care, joi, a încercat a doua oară să părăsească fără voie centrul de carantină de la Poiana Pinului și a fost prins de jandarmi.  Cei care l-au prins au i-au întocmit actele conform cărora procurorii i-au deschis dosar penal dar l-au și mutat într-un centru cu măsuri de Securitate sporite și au recomandat în cazul său un consult neuropsihiatric.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a fost înregistrat, la data de 27.03.2020, un dosar penal cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod penal, având ca obiect părăsirea, în data de 24.03.2020, a Centrului de carantina Poiana Pinului din com. Tisau, judet Buzau, de către o persoana care se afla internată în respectivul centru”, se arată în comunicatul Parchetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.