Paul BEGANU

UPDATE: Inginera din Prefectură care s-a spânzurat a fost șefa grupului de lucru a Comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, practic a fost cea care întocmea referatele dosarelor privind retrocedarea unor terenuri în județul Buzău.

O ingineră dincadrul Instituției Prefectului Buzău s-a spânzurat în noaptea de duminică spre luni, ea fiind găsită în ștreang, fără viață, de propria mamă, cu care locuia.
Ulterior, o femeie a sunat la 112, pentru a chema Poliția. Oamenii legii nu au găsit urme de violență pe corpul femeii, cu excepția urmelor lăsate în zona gâtului de ștreangul cu care și-a luat viața.
Corpul inginereide la Prefectură a fost dus la SML Buzău pentru necropsie iar polițiștii continuă cercetările.
Se pare că femeia de 57 de ani a fst chemată recent la DNA Ploiești pentru a da explicații, se pare, în cazul dosarului Beganu, fostul prefect care a ajuns după gratii pentru o șpagă de un milion de euro, primită că nu a mișcat un deget pentru ca peste 5000 de hectare de pădure să nu ajungă ilegal la un interpus al mafiei pădurilor.

Procurorii DNA Ploieşti care instrumentează dosarul în care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, un angajat al Direcţiei Silvice şi un judecător sunt suspectaţi că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure au cerut, joi, după ce au obţinut avizul CSM în acest sens, arestarea preventivă a fostului preşedinte al Judecătoriei Pătârlagele, judecătorul Neculae Toader, acuzat în acest dosar de luare de mită şi abuz în serviciu. Potrivit procurorilor DNA, Toader este suspectat că a primit 250.000 de euro mită pentru a pronunţa o soluţie favorabilă în dosarul retrocedării către un bărbat care a cumpărat drepturile litigioase de la moştenitorii legali. Procesul de retrocedare, judecat la Judecătoria Pătârlagele, a durat trei luni şi fost soluţionat favorabil la al treilea termen.

În acelaşi dosar, fostul prefect de Buzău Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual şi instigare la dare de mită, avocatul Mihail Cosmin Vasile este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, este acuzat acuzat de trafic de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, potrivit procurorilor DNA.

Cei patru au fost reţinuţi de DNA miercuri seară şi şi-au petrecut noaptea în arestul IPJ Prahova, din municipiul Câmpina, magistratul fiind singurul dintre cei audiaţi în acest dosar care a plecat în libertate de la sediul DNA Ploieşti.

Potrivit procurorilor, procesul de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judeţul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, cauzând un prejudiciu de 89.787.721 de lei (echivalentul a 21,7 milioane euro) în dauna statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.