În cursul acestei săptămâni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău a fost dotat cu unul dintre primele sisteme tip container destinate optimizării operațiunilor în cazul producerii unor situații de urgență majore, sisteme achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Container-ul suport logistic al intervenției multirisc Tip II conține o gamă de echipamente pentru ridicare, echipamente și accesorii pentru iluminat, echipamente de geniu, echipamente pentru descarcerare, echipamente de protecție și salvare de la înălțimi, precum și diverse echipamente de căutare – salvare.
Acest sistem va reduce semnificativ timpul de intervenție, fiind utilizat în completarea autospecialelor de primă intervenție pentru realizarea în condiții optime a intervenției.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare, având ca scop creșterea nivelului de siguranță al populației, prin dotarea I.G.S.U. cu tehnica nouă, eficientă şi modernă pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență generate de cele patru tipuri de risc : alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și a accidentelor grave industriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.