Două case aproape de a fi făcute scrum, marți dimineață, în municipiul Buzău

0
1142

Incendiu de proporții, marți dimineață pe strada Stelei din municipiul Buzău în apropierea parcului Marghiloman. O locuință s-a aprins și a ars ca o torță întreaga mansardă fiind făcută scrum. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale și două ambulanțe și au reușit să stingă focul însă pagubele produse sunt destul de însemnate. Casa a ars atât la parter cât și la mansardă suprafața estimată fiind de circa 300 de metri pătrați. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe care le-au primit la fața locului fără a mai necesita deplasarea la spital.

Concomitent, un alt incendiu a izbucnit la o locuință din cartierul Mihai Viteazu unde pe strada Pinului a ars acoperișul unei case în suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

Cauzele incendiilor vor fi stabilite după cercetarea pompierilor ce va demara imediat după încheierea intervenției dar cel puțin în incendiul de pe strada Stelei vecinii spun că incendiul ar fi izbucnit de la instalația electrică și de la anumite improvizații pe care proprietarul le-ar fi făcut în interiorul locuinței.

Numărul incendiilor a crescut în ultima perioadă pe raza județului Buzău. Cel mai probabil acest fapt se datorează răcirii accentuate a vremii care îi determină pe proprietarii locuințelor să bage prea mult în sobe sau să recurgă la anumite improvizații care de cele mai multe ori se dovedesc a nu fi cea mai bună soluție. Pompierii fac apel la populație să aibă întotdeauna în vedere curățarea temeinică a coșurilor de fum și renunțarea la orice fel de improvizații care pot pune integritatea locuinței în pericol și de multe ori chiar viața celor care locuiesc în imobilele respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.