Senatorul Lucian Romașcanu a primit medalia „Prieten al Comunităților Evreiești din Romania”

0
136

Senatorul de Buzău Lucian Romașcanu a primit săptămâna trecută medalia „Prieten al Comunităților Evreiești din Romania” acordată de Federația Comunităților Evreiești din România.

Medalia împreună cu brevetul semnat de Dl. Dr. Aurel Vainer, Președintele Federației, sunt acordate ca recunoaștere a meritelor senatorului Romașcanu, atât în activitatea de ministru cât și ca parlamentar, pentru sprijinirea constantă și concretă a proiectelor comunității evreiești din România.

”Poporul român, de-a lungul secolelor i-a considerat parte a sa pe cei care și-au găsit casă între granițele noastre. Este și cazul comunităților evreiești care și-au împletit destinul cu românii, in vremuri mai bune sau mai tulburi. Astăzi am avut marea onoare de a primi medalia „Prieten al Comunităților Evreiești din Romania”. Am primit-o cu smerenie din cel puțin două motive. În primul rând este o medalie, așa cum am declarat și în cadrul festivității de acordare, care se cuvine tuturor românilor care, în momente grave ale istoriei, au foat alături de evrei cu riscul propriei vieți sau libertăți. În al doilea rând am primit-o într-o extrem de onorabilă companie , personalități alături de care este întotdeauna o bucurie să te afli.”

În cadrul aceleiași festivități au mai fost medaliați ES Ioan Robu, Arhiepiscopul și Mitropolitul Romano-catolic de București, Academicianul Eugen Simion, Profesorul Dr. Irinel Popescu, ES Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.