Două centre de performanță vor fi inaugurate, joi, la Buzău de către Fundația eMAG și BCR în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”. Cele două centre de performanță vor funcționa în incinta Colegiului național B.P. Hasdeu, vor fi specializate pe matematică și fizică și vor fi coordonate de profesorii Bogdan Enescu-matematică și Virginia Mândruță Tănăsescu-fizică.
Prin deschiderea celor două centre de excelență Buzăul devine al șaptelea județ din țară în care funcționează astfel de centre de excelență restul orașelor fiind centre universitare importante precum Cluj, Brașov, Iași, Timișoara și București.
Buzăul a a fost ales ca și locație pentru cele două dentre de excelențăă datorită recomandărilor profesorilor care activează deja în astfel de centre care cunoșteau, la Buzău, profesori dispuși să se împlice într-o astfel de activitate dar și ca urmare a rezultatelor școlare obținute de elevii buzoieni.
„Ne bucurăm că începând cu luna octombrie vom putea susține și centrele de pregătire la matematică și fizică de la Buzău. Prin programul Hai la Olimpiadă! ne dorim să venim în întâmpinarea elevilor care doresc să își completeze cunoștințele și să fie mai buni la matematică, informatică și fizică. Ne-am propus să continuăm extinderea centrelor de pregătire până când ele vor deveni accesibile la nivel național’’, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.
În cele două centre de excelență de la Buzău vor putea aprofunda materia elevii de gimnaziu începând de la clasa a VII și până în ultimul an de liceu iar în ceea ce privește matematică se intenționează chiar acceptarea elevilor încă din primul an de gimnaziu. Cursurile la care se pot înscrie elevi indiferent de unitatea de învățământ din care provin se vor desfășura la Colegiul Național B.P. Hasdeu în zilele de sâmbătă și pentru început vor fi acceptați toți elevii înscriși urmând ca în cazul în care locurile devin insuficiente să se realizeze o triere a acestora sau să se suplimenteze numărul profesorilor.
’’Am discutat cu elevii olimpici și am remarcat că aceștia cred în viitorul României și vor să le oferim cadrul necesar pentru a obține performanța. Susținem investiția în educație și credem că ceea ce pot face companiile este să se implice în crearea contextului potrivit pentru ca elevii să poată obține cele mai bune rezultate. Ne bucurăm să fim alături de Fundația eMAG în susținerea centrelor de pregătire prin programul Hai la Olimpiadă!, care reușește să aducă în același loc profesori foarte bine pregătiți și elevi care doresc să obțină rezultate remarcabile. BCR susține performanța în educație și este alături de elevi în drumul lor spre excelență’’, a declarat Cristian-Marius Podaru director Grup Retail Sucursala Județeană a BCR Buzău.

Practic, cadrele didactice prinse în proiect vor fi remunerate pentru orele predate elevilor cu câte 100 lei pe oră banii profenind de la fundația eMAG și BCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.