Două drumuri extrem de importante din punct de vedere turistic vor fi reabilitate de Consiliul Județean cu bani europeni și cu fonduri din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Reușita aparține actualului Consiliu Județean care a reușit pe final de mandat să obțină aprobările necesare pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare la ceea ce reprezintă probabil cele mai importante drumuri din județul Buzău. Președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat aleșii județeni la finalul ședinței extraordinare a miniparlamentului județean că drumul de la Sătuc, de la intersecția cu DN10 și până la Vulcanii Noroioși a primit aprobarea de a fi reabilitat prin programul Național de Dezvoltare Locală în timp ce drumul de la Podul Muncii și până la Plaiul Nucului va fi reabilitat cu fonduri europene.

„Noi am făcut niște demersuri prin Direcția Tehnică să putem accesa anumite programe și ni s-a aprobat de către Ministerul Dezvoltării să fie integrat într-un program de dezvoltare locală. Vor fi două proceduri, licitație pentru proiectare și cea de adjudecare a lucrărilor. Acest lucru se va realiza pentru că avem finanțarea dar și cofinanțarea acestor drumuri. Urmăm procedurile și chiar dacă finalizarea acestor drumuri va fi abia în mandatul următor vreau să anunț și să mulțumesc tuturor consilierilor în funcție care și-au dat votul pentru ducerea la îndeplinire a acestor proiecte de interes chiar și național”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Compania Națională de Investiții a aprobat lista-sinteză, unde a fost inclus și proiectul ”Modernizare drumuri județene pentru acces Vulcanii Noroioși DJ 102F km 0+000 – 8+800 și DJ 220A km 0+000 – 5+800, Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioși, județul Buzău”, depus spre finanțare de Consiliul Județean Buzău. Acest proiect are o valoare estimată de 96.000.000 lei și o lungime de 14,6 km.

”Am primit vestea mult așteptată de noi, dar și de buzoieni și de turiști. Am obținut finanțarea pentru modernizarea drumului ce duce la Vulcanii noroioși. Astfel, vom avea o infrastructură rutieră la nivelul standardelor europene atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiștii care vizitează anual Vulcanii noroioși, aproximativ 80.000 persoane/an. Consiliul Județean Buzău va demara licitația de proiectare și execuție pentru ca acest obiectiv să fie realizat într-un timp cât mai scurt.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Buzăul are multe de oferit turiștilor, de la priveliști care îți încântă privirea, la obiective și oameni care îți încântă sufletul. Consiliul Județean Buzău a demarat un proiect de revitalizare a turismului buzoian, iar un prim pas este finalizarea procesului de modernizare a drumurilor de acces către zonele și obiectivele care așteaptă cu brațele deschise turiștii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.