Două marșuri vor avea loc sâmbătă pe străzile municipiului Buzău.

În primul caz este vorba de motocicliștii buzoieni care odată cu încălzirea vremii își scot motocicletele din garaje și se adună pentru un marș de conștientizare a participanților la trafic denumit B-SAFE.

Organizatorii clubul B-Zones RC Buzău împreună cu Poliția Rutieră spun despre B-SAFE este o campanie de educație rutieră și conștientizare a participanților la trafic, motocicliști și șoferi de autovehicule. Motocicliștii se vor strânge sâmbătă începând cu ora 12:00, în parcarea Shopping City Buzău alături de Cristian Hrubaru, de instructorul de siguranță și perfecționare moto al Academiei „Titi Aur”-Răzvan Radu și de reprezentanți ai Poliției Rutiere și ai Unității Primiri Urgențe și vor discuta despre cauzele accidentelor, cum pot fi evitate, statistici, tipologii de motocicliști, cultura motocicletelor în România și sfaturi de conducere defensiva.
Ulterior , însoțiți și sprijiniți de echipajele de Poliție Rutieră, se va pleca cu motocicletele într-o paradă pe străzile orașului Buzău, paradă care se va încheia la ClubHouse B-Zones RC, loc unde toți participanții vor socializa și povesti despre ce a fost în vechile sezoane moto și ce își propun să facă în ce cel care urmează.

Tot sâmbătă dar de la ora 14.30 sute de credincioși sunt așteptați de reprezentanți Bisericii pentru a participa, cu binecuvântarea Înaltpreafințitului Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei, la MARȘUL PENTRU VIAȚĂ.

Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, de Biserica municipală „Sfântul Sava” de la Buzău, care trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că vom pieri ca neam, dacă nu vom pune capăt avorturilor, ce a depășit 20 de milioane de suflete. Biserica face acest marş pentru a opri acest genocid.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, coordonată de Neluța Mirela Furtună, se alătură acestui demers care  îşi propune să evidenţieze dreptul la viaţă pentru copiii nenăscuţi, respectul faţă de viaţă, precum şi nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii.

Participanţii sunt aşteptaţi  în Parcul Crâng, de unde se va porni în marș, începând cu ora 14.30, către Catedrala „Sfântul Sava“.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.