Două ONG-uri din Buzău și București cer demisia consilierilor municipali și a angajaților din Palatul Comunal care au făcut scut în jurul primarului Constantin Boșcodeală și care au refuzat să se constituie parte civilă în proces pentru recuperare prejudiciului.

„Cele două asociații Asociaţia ROMÂNIA FĂRĂ EI şi Asociaţia SPIRIT CIVIC ŞI PATRIOTISM, ce militează pentru promovarea democraţiei, cultivarea spiritului civic, apărarea drepturilor omului şi care au luptat constant în ultimii 5 ani împotriva clasei politice corupte cer public demisia:
– Consilierilor locali ai Municipiului Buzău;
Secretarului Municipiului Buzău;
Viceprimarilor în funcţie ai Municipiului Buzău;
– lucrătorilor Primăriei Buzău,
PENTRU NERESPECTAREA JURĂMÂNTULUI DE ÎNVESTIRE ÎN FUNCŢIE, PRECUM ŞI PENTRU NERESPECTAREA ATRIBUŢIILOR LOR DE SERVICIU care au manifestat o atitudine de complicitate cu infractorul BOŞCODEALĂ CONSTANTIN şi nu au introdus Municipiul Buzău că parte civilă în procesul penal.
Gestul acestora contravine obligaţiei lor de apărare a interesului comunităţii pe care o reprezintă.
Condamnarea definitivă pentru fapte de corupţie şi procesele penale în curs de judecată ale primarului Municipiului Buzău Boşcodeală Constantin confirmă faptul că la nivelul jud. Buzău corupţia este un fenomen perpetuu, întreţinut cu bună ştiinţă de lideri notorii ai administraţiei publice locale.
Contactele recente cu justiţia penală a fostului prefect Paul Beganu, a fostului deputat Gheorghe Coman, a fostului Preşedinte de C.J. Cristinel Bîgiu s.a. sunt doar cele mai cunoscute exemple.
Este inadmisibil într-un stat de drept că, la o infracţiune de corupţie a unui primar al unei reşedinţe de judeţ, un grup atât de mare şi important de oameni, cu funcţii de conducere sau rol decizional la nivel local, să facă scut în jurul unui om corupt, preferând să neglijeze şi să minimalizeze interesul general al întregii comunităţi.
În sensul în care acest minim gest de onoare nu este arătat din partea persoanelor vizate ne rezervăm dreptul de a face demersurile necesare pentru a se stabili gradul de complicitate şi vinovăţie a acestora pentru prejudiciul adus bugetului local”, se arată în comunicatul remis de cele două asociații.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.