Reportaj Cochirleanca-19

Două sate mai sunt izolate în județul Buzău, sâmbătă dimineață. Este vorba despre localitățile Mitropolia și Smârdan din comuna Brădeanu, un singur drum județean fiind încă impracticabil.
Potrivit primarului Nistor Ștefan, oamenii din cele două sate au fost afectați atât la primul val de viscol și ninsori, dar și al doilea, de la mijlocul săptămânii.
Conform sursei citate, între primul cod roșu și cel de-al doilea, când pentru scurt timp drumurile au fost deszăpezite, localnicii nu au avut timp să-și facă provizii de alimente. Vineri însă, un elicopter a ajuns în zonă cu pâine, apă și conserve, de la rezerva de stat și respectiv Consiliul Județean, iar polițiștii de la Servicii Speciale le au împărțit localnicilor, astfel că în acest moment nu se mai pune problema lipsei alimentelor și a apei potabile.
De asemenea, primarul comunei Brădeanu a mai precizat că în interiorul satelor, oamenii au reușit să curețe zăpada care le acoperea casele și le bloca ieșirile din gospodării spre grajdurile animalelor însă problema rămâne drumul județean care leagă cătunele de centrul comunei. Șoseaua este acoperită cu nămeți de zăpadă iar sulurile de omăt îngreunează mult intervenția utilajelor de deszăpezire.
În județul Buzău se circulă sâmbătă dimineață pe toate șosele naționale, fiind deschis inclusiv DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila pe care nu au voie însă mașinile mai grele de 3,5 tone măsură în vigoare și pentru DN 2C Costești-Slobozia. Pe restul drumurilor naționale din Buzău se poate circula în condiții de iarnă.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.