Parscov07 Înființarea Centrului Medical Multifuncțional de la Pârscov, una dintre promisiunile făcute de liberalii buzoieni în 2012 oamenilor din Pârscov, este pe cale să prindă contur după ce consilierii județeni au aprobat la finalul lunii ianuarie trecerea fostului spital de la Pârscov în administrarea Spitalului Județean Buzău.
Proiectul va deveni realitate grație demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și liderul deputaților liberali, George Scutaru, care au reușit să obțină sprijinul Ministerului Sănătății în urma negocierilor pe care le-au avut cu ministrul Eugen Nicolaescu.
Cristi BIGIU
“În perioada imediat următoare, Spitalul Județean Buzău va întocmi documentația necesară pentru înființarea Centrului Medical Multifuncțional de la Pârscov și va solicita aprobările necesare de la Ministerul Sănătății. În toată această perioadă a existat un sprijin constant din partea Ministerului și a Ministrului Eugen Nicolaescu pentru proiectul înființării CMM Pârscov, care a înțeles importanța acestui centru pentru locuitorii din zonă. Îi mulțumim pentru sprijin. Cel mai important lucru este că 22.000 de oameni vor putea să apeleze la serviciile medicale ale noului Centru fără a mai fi nevoiți să vină în Buzău” a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Spitalul Județean, cea mai mare unitate medicală din județul Buzău, va asigura transferul medicilor la noul centru, resursa umană fiind cea mai mare problemă pentru că personalul fostului spital Pârscov din 2010 a plecat și lucrează în alte unități medicale.

George SCUTARU

“Centrului Medical Multifuncțional va oferi servicii medicale de calitate în sistem ambulatoriu. Oamenii vor putea beneficia de internări de zi, servicii de laborator, consultații pe diverse specialități. Sperăm ca până la 1 mai Centrului Medical Multifuncțional să devină funcțional. Vrem să le arătăm locuitorilor din zonă că ne respectăm promisiunile și îi respectăm pe cei care ne-au acordat încrederea pentru a-i reprezenta în Consiliul Județean și Parlament” a afirmat deputatul PNL, George Scutaru.

Fostul spital de la Pârscov a fost închis în anul 2010 de Guvernul Boc. Unitatea spitalicească avea arondate 10 localități (Pârscov, Măgura, Unguriu, Scorțoasa, Chilii, Cănești, Cozieni, Odăile, Bozioru, Brăești) cu o populație de aproximativ 22.000 de locuitori.
Consiliul Județean Buzău va putea sprijini financiar și CMM Pârscov, continuându-se astfel politica generală de susținere a sistemului sanitar buzoian începută de liberali la nivelul administrației județene în 2012.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.