Sâmbătă, 9 iunie, se dă startul celui mai vechi și renumit târg din Regiune: Drăgaica, ajunsă la ediția cu numărul 240.
Timp de 15 zile, porțile Drăgăicii vor fi deschise pentru toți cei dornici de distracție, atât din Buzău cât și din împrejurimi. În anul Centenarului Marii Uniri, dar și pentru că în acest an se împlinesc 240 de atestare documentară a Drăgăicii, autoritățile promit un târg cum n-a mai fost nicicând până acum.
Buzoienii vor avea 15 seri de neuitat, cu nume mari ale scenei românești dar și cu artiști locali ce vor încinge atmosfera Drăgăicii. Vor veni la Buzău să cânte în cadrul ediției din acest an a cunoscutului târg Mihai Mărgineanu, 3 Sud Est, Nico, Andreea Bănică, Smiley, Andreea Eremia, Feli, Pepe, Nicoleta Nucă, Grasu XXL, Proconsul, Puya, dar și alți artiști renumiți. De asemenea, va fi o seară folk de neuitat, cu cântăreți iubiți de amatorii genului: Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Vasile Șeicaru dar si alții. Nu va lipsi nici muzica populară, de asemenea, cu nume mari ale genului, care vor evolua pentru buzoieni pe scena Drăgăicii.
Tot în cadrul Drăgăicii, în weekendul 16-17 iunie, va avea loc o nouă ediția a Festivalului Benone Sinulescu.
La Drăgaică vor fi și zeci de meșteri populari, comercianți cu articole din piele, dar și renumiții cojocari de la Orăștie, comercianți cu bunătăți tradiționale. De asemenea, copiii se vor putea bucura de toate ce le-au fost pregătite din timp: comedii, carusele și alte lucruri ce-I atrag pe cei mici.
Municipalitatea speră ca anul acesta Drăgaica să aducă circa 300 de mii de vizitatori. Intrarea copiilor și tinerilor până în 18 ani va fi gratuită. Toate spectacolele vor putea fi văzute și pe facebook, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut, când evenimentele au fost vizionate și distribuite de zeci de oameni din țară și din străinătate.
Drăgaica se va încheia în seara zilei de 24 iunie, când după concertul lui Smiley, cerul Buzăului va fi brăzdat de un spectaculos foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.