Vicepremierul Liviu Dragnea, aflat, marţi, la Buzău, a spus că trebuie făcut tot ce este omeneşte posibil pentru a ajunge la oamenii din comunele afectate de viscol, astfel ca până miercuri să nu mai existe localităţi izolate, în condiţiile în care „vine al doilea val de ninsori şi viscol”.

Liviu Dragnea, aflat la Buzău împreună cu ministrul Mircea Duşă, a declarat că dacă în urmă cu o zi în judeţ erau izolate aproximativ 50 de localităţi, marţi mai sunt doar câteva comune şi câteva sate.

„Evoluţia este bună în condiţiile date. Faţă de 57 de localităţi izolate ieri, astăzi de dimineaţă erau 4 comune şi 7, 8-10 sate. Sperăm ca până mâine dimineaţă să nu mai fie izolate, că de mâine vine al doilea val de ninsori şi viscol, care va fi la fel de puternic. Trebuie să facem tot ce este omeneşte posibil să putem ajunge cu ce este necesar la cetăţeni. Ce am văzut e în regulă, în linii mari s-a acţionat bine, avem resurse să facem faţă noului val, dar trebuie să rămânem mobilizaţi. Mâine va fi de dimineaţa cod portocaliu aproape în aceleaşi judeţe afectate, mâine după-amiază timp de şase ore viscolul va fi foarte, foarte puternic, meteorologii nu ştiu încă daca va fi cod roşu, dacă se întrunesc condiţiile pentru cod roşu, dar va fi foarte aproape”, a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că vor fi dislocate alte forţe din cadrul Armatei pentru a veni în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.

„În această după-amiază vom disloca militari şi medici în câteva localităţi aflate în pericol. Avem militari suficienţi, mijloace de transport 6×6 şi putem suplimenta oricând efectivele de intervenţie, avem dotări care ne permit intervenţia oriunde”, a spus Mircea Duşa.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit avertizării cod portocaliu, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 – 70 de kilometri pe oră. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 – 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.