Pe raza municipiului Buzău ca și în întreaga țară, sâmbătă, este declarată zi de doliu național în memoria Reginei Ana a României. Primăria şi instituţiile subordonate acesteia, precum şi toate instituţiile publice locale, vor trebui să arboreze în bernă drapelul României.
Municipalitatea precizează într-un comunicat de presă că obligaţia este valabilă şi pentru sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, în gări şi autogări, dar şi pentru persoanele fizice care aleg să arboreze drapelul României la domiciliu. De asemenea, instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul în mod corespunzător.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va ajunge în România marți la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, Miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

1 COMENTARIU

  1. Regina cui? Cand a fost incoronata regina? In Constitutie parca suntem republica. S-a maritat cu Mihai cand acesta nici macar nu mai era rege, nu a legat-o nimic de tara aceasta decat, poate, retrocedarile de dupa !989. Oregina fara cetatenia tarii al carei nume si-l revendica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.