Drumul național 10 ce leagă Buzăul de Brașov rămâne, în continuare, închis. Specialiștii de la ISU au terminat de dinamitat s versantul și stânca căzută pe șosea însă traficul nu a fost încă reluat.

Duminică a fost finalizată cu succes misiunea pirotehnică ce a avut ca scop în primă fază stabilizarea versantului și eliminarea riscului de prăbușire a alor roci, iar ulterior detonarea stâncii ce bloca DN10 în zona localității Siriu, împiedicând traficul rutier.

Pentru gestionarea situației au cooperat la fața locului specialiști pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului General pentru situații de Urgență, din cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău și din cadrul Unității Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

Având în vedere zona în care s-a produs evenimentul, misiunea a necesitat efort susținut și atenție sporită din partea salvatorilor care,  pe parcursul a 72 de ore a efectuat un număr de 6 explozii controlate ce au implicat aproximativ 100 de kilograme de explozibil, acțiunile fiind complexe și desfășurate în condiții de maximă siguranță, astfel încât personalul participant să nu fie pus în pericol.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.