Conform tradiției împămantenite de câțiva ani, autoritațile militare și civile din județ au participat astazi la ceremonia organizata pe platoul din Piața Dacia pentru a marca Ziua Drapelului, eveniment sarbatorit în fiecare an pe data de 26 iunie.

De aceasta data a fost vorba de o dubla ceremonie, manifestarile dedicate acestui eveniment debutand aseara si fiind ceva mai complexe decât cele din anii precedenți.

Astfel, prima ceremonia a avut loc ieri seară pe platoul din Centru, ocazie cu care drapelul a fost coborât de pe catarg și preluat de militarii din Garda de Onoare, care l-au depus apoi la Biserica Militară din curtea Diviziei 2 Infanterie Getica. La ceremonia care a avut loc cu începere de la ora 21.30,  a participat comandantul Garnizoanei Buzău, generalul de brigada Lucian Foca, prefectul județului, Maria Buleandră, precum si militari activi și în rezerva din Garnizoana Buzău.

La Biserica Militară, drapelul a fost sfințit în cadrul unei slujbe religioase și a ramas în incinta lacașului de cult pâna în aceasta dimineață, când a fost încredințat militarilor, pentru a fi din nou înalțat pe catargul din centrul orașului.

Purtat cu toate onorurile pe strazile din oraș, pe care traficul a fost restricționat în perioada respectiva, drapelul a ajuns din nou în Piața Daciei, unde a avut loc o nouă ceremonie, în aceasta dimineață, începand cu ora 10.00. Cu aceasta ocazie, drapelul a fost înalțat pe catarg în acordurile imnului național, iar festivitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor din Garda de Onoare.

Tot cu ocazia Zilei Drapelului, generalul de brigada Lucian Foca a avut o întâlnire la sediul diviziei cu veteranii de razboi, fiecare dintre acestia primind în dar la final drapelul, împreuna cu o fotografie de grup realizata cu această ocazie.

La 26 iunie 1848, guvernul de atunci a hotarât ca steagul național sa fie reprezentat de culorile albastru, galben si roșu, ulterior, la 20 mai 1998, data de 26 iunie fiind stabilita prin lege ca Ziua Drapelului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.