Imediat după ultimul fluier al arbitrilor din magnifica finală de la Brăila, în sala sporturilor a început sezonul din Liga Zimbrilor. Buzăul avea în față o nou-promovată, dar una cu pretenții, nu ca Reșița ori Botoșaniul din anii trecuți. CSM Alexandria venea să le facă viața grea elevilor lui Pero Milosevic cu transferurile făcute pe filiera Dinamo, în frunte cu super-antrenorul ultimilor ani, Ștefan Constantin.

Echilibrul s-a rupt pe la jumătatea primei reprize, atunci când paradele lui Eugen Crăciunescu din poarta noastră și golurile marcate la foc automat de colegii săi din atac au creat o distanță de siguranță de 4-5 goluri. Trei doar la pauză, 14-11, dar importantă era starea de spirit și încrederea că planul pentru obținerea victoriei poate fi aplicat și în partea a doua.

Trei schimbări a făcut Mister din minutul 31 încolo: Bobo Manole, Sergio Barros și Bogdan Băican. Ecartul de goluri s-a micșorat după trei trasoare consecutive trase de Esteki în bară sau milimetric alături. Peluza Crâng dirijată energic de Andrei Oprina a continuat să bată tobele și să-și cânte imnurile, amintindu-și de câteva ori și de superba performanță a fetelor de la Gloria, proaspete SUPERCAMPIOANE ALE ROMÂNIEI!

Atmosfera este electrică, cei 200 de spectatori freamătă la rachetele lui Glendza, baloanele furate magistral de Vuk și Mironescu, luptele pe semicerc ale lui Dumitrana sau la cele 3-4 șuturi salvate miraculos de Manole. Care Manole a apărat în ultimul minut un șut care-i putea apropia pe oaspeți la doar un gol și finalul putea deveni periculos. Victoria cu 23-22 a fost începutul perfect pentru un campionat ce se anunță a fi mai complicat decât cel de pe vremea pandemiei, dar cu publicul în tribune și cu energia fenomenală a antrenorului Milosevic totul pare mai simplu. Bravo handbalului buzoian într-o minunată zi de duminică la finalul verii!

 

Laurențiu Manea/Marian Durlea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.