brazi

Pe lângă artificii și petarde, polițiștii buzoieni vor trebui să fie cu ochii, în săptămânile ce urmează, și pe comercianții sau hoții de brazi de Crăciun. Cum se apropie sezonul, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a pus în aplicare, la data de 15 noiembrie, planul de măsuri pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional, privind tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi a „pomilor de Crăciun”.
Activităţile se desfăşoară în sistem integrat, fiind angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi investigare a fraudelor.
Poliţiştii desfăşoară controale în fondul forestier, în trafic şi în pieţe, târguri şi oboare, în vederea identificării şi luării măsurilor ce se impun faţă de cei care nu respectă prevederile legale ce reglementează operaţiunile cu materiale lemnoase şi „pomi de Crăciun”.
În activităţile iniţiate în acest domeniu, poliţiştii colaborează cu reprezentanţi ai Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani (I.T.R.S.V.), Direcţiei Silvice Buzău şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.
În perioada 15 – 27 noiembrie a.c., poliţiştii au executat 48 de acţiuni şi controale, în urma cărora au constatat 7 infracţiuni şi au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 62110 lei, dintre care 29 pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul silvic şi 217 la alte acte normative.
De asemenea, au fost confiscaţi 68,6 metri cubi de material lemnos (lemn de lucru, cherestea şi lemn de foc) în valoare de 15463 de lei şi 171 de kilograme de cetină de brad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.