Cristi BIGIU si Constantin BOSCODEALA

Pentru prima dată de la scandalul iscat la nivelul Prefecturii, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, îi ia apărarea prefectului Gabriel Baltă, cel care i-a fost subordonat până la preluarea mandatului de prefect. Totodată, Boșcodeală neagă ca ar fi pregătită o schimbare la vârful Prefecturii și spune că cel care ar trebui să plece ar fi subprefectul Vasile Alecu, dând de înțeles că dacă ar fi fost în locul prefectului Gabi Baltă i-ar fi „arătat ușa” subalternului pe care, într-o conferință de presă, l-a acuzat de sabotaj.

„Eu vă asigur că dacă un subaltern s-ar fi purtat cum s-a purtat subprefectul Alecu ar fi fost plecat de mult din instituție. Nu există nici o altă soluție. Din punctul meu de vedere, dacă un subaltern al meu mi-ar spune că lucrurile pe care le fac eu nu sunt bune, ar pleca imediat pe ușă afară”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.

În încercarea de a-și proteja fostul angajat, ajuns prefect,  Boșcodeală l-a atacat frontal pe subprefectul Vasile Alecu, cel care în opinia sa „nu a făcut nimic niciodată”, dar și pe aliații din PNL, cei care l-au propus pe Alecu pentru a doua funcție de la nivelul Casei Albe.

„Prefectul Gabi Baltă este foarte bun, gestionează foarte bine situațiile de urgență. Ca să vă spun drept eu nu l-am văzut niciodată  pe subprefectul Alecu undeva făcând ceva. Sunt de 17 ani primar dar eu nu m-am întâlnit niciodată cu un subprefect și nu știu pentru ce funcționează subprefectul decât că îl înlocuiește pe prefect cât este în concediu sau când este plecat într-o delegație. Eu cred că lucrurile nu sunt deloc de forma celor prezentate în presă și nici nu știu cine a pus problema schimbării domnului Baltă. Înclin să cred că această problemă au pus-o cei care l-au săltat pe Alecu în funcția de subprefect, dar eu vă asigur că ei sunt vioara a doua oriunde în România”, a declarat liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, referindu-se la aliații politici al PSD, în speță la liberali.

Contactat telefonic de Observatorul Buzoian  pentru a comenta cele afirmate de primarul Constantin Boșcodeală, vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu, a evitat să intre într-o polemică fără rost cu șeful PSD, preferând  să nu pună și mai mult paie pe foc.

„Nu vreau să mă amestec în treburile interne ale social-democraților pentru că există o dispută în PSD pe tema înlocuirii prefectului. Având în vedere declarațiile făcute în conferința de astăzi(nr.joi) probabil că domnul Boșcodeală s-a referit la cineva din interiorul PSD. Din punctul meu de vedere, cred că Prefectura este o instituție apolitică și cred că așa ar trebui să rămână”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.

Surse politice susțin că Gabi Baltă ar urma să plece de la Prefectură, în urma scandalului iscat cu subprefectul Vasile Alecu. Recent, într-o conferință de presă, Baltă s-a smiorcăit că Alecu l-ar sabota în timp ce subprefectul și-a acuzat șeful, printre altele,  că nu prea trece pe la serviciu. Dacă Baltă va plece de la vârful Prefecturii, așa cum, se vehiculează, PSD ar urma să-l propulseze pe funcția rămasă liberă pe Romeo Lungu, finul primarului Boșcodeală. Lungu, fost arbitru de fotbal,  este în prezent șeful Direcției de Sport și Tineret Buzău.

Ciprian STERIAN

Citește și: Scandal fără precedent la Prefectura Buzău. Prefectul Gabriel Baltă și subprefectul Vasile Alecu se împroașcă în public cu noroi

 

1 COMENTARIU

  1. „dacă un subaltern de al meu mi+ar spune că lucrurile pe care le fac eu nu sunt bune, ar pleca imediat pe uşă afară” , dixit primarul .
    Răspunsul meu: n-are cum să spună că nu sunt bune lucrurile făcute de tine deoarece tu nu faci lucruri, aşa că n-ai pe cine da afară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.