Începând de marți dimineață și până joi la ora 18.00, vremea se răcește și revin ploile, se arată într-o atenționare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie.
Astfel, în prima zi vizată de atenționarea meteorologică, înnorările vor fi persistente şi pe arii extinse, în special pe parcursul zilei, va ploua în general moderat cantitativ (cumulându-se cantităţi de apă de până la 15…20 l/mp), condiţii în care se vor înregistra valori termice mult mai scăzute decât în ziua precedentă. În restul teritoriului temperaturile vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior, cerul va fi mai mult noros în prima parte a intervalului, când local vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane şi trecător în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade.
Miercuri, vremea va fi închisă, umedă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor. Precipitaţiile se vor semnala pe spaţii extinse, vor fi în general moderate cantitativ (10…15 l/mp), iar local, în special în zonele deluroase din sud şi din est, se vor cumula peste 25 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei seara şi noaptea ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, în zona montană treptat vor predomina ninsorile, iar acestea vor fi mai consistente în Carpaţii Meridionali şi ai Curburii. În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar rafalele vor depăşi 55…60 km/h în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -1 şi 8 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.