Un bărbat de 80 de ani din comuna Mărăcineni a sfârșit, azi-noapte, cel mai probabil sub o ploaie de lovituri aplicate de fiul său. Agresorul, Vasilică Șuțu de 44 de ani, este recidivist. El a fost închis timp de 13 ani pentru că în 1995 și-a ucis sora mai mare cu mai multe tăieturi de cuțit. Individul fusese eliberat în urmă cu 4 ani iar rudele aveau impresia că cei 13 ani petrecuți în spatele gratiilor au făcut din Vasilică un alt om. Bărbatul avea însă patima băuturii iar ca să își satisfacă poftele cheltuia din pensia tatălui său pe care îl bătea de fiecare dată când avea ocazia şi-l lăsa nemâncat.
„Îl bătea pe bătrân pe motiv că făcea pe el și eu ştiam asta dar mi-a fost frică  să spun”, a declarat astăzi Sofia Sava, cea mai mare dintre surorile victimei.
Nu se știe deocamdată în ce condiții a sfârșit bătrânul de 80 de ani însă toată lumea crede că moartea sa se datorează loviturilor aplicate de fiul acestuia. În această dimineață, Vasilică Șuțu a mers la mătușa sa și a anunțat-o că tatăl său ar fi murit în timpul nopții de moarte bună.
Femeia s-a dus să se intereseze de un coșciug iar când a ajuns la locuința fratelui său împreună cu un nepot l-a găsit pe acesta fără suflare și plin de vânătăi, ceea ce li s-a părut extrem de suspect şi au chemat Poliţia.
„Am venit la locuința unchiului pentru că nu credeam să fie adevărat. L-am găsit în pat fără suflare, l-am scăldat și l-am îmbrăcat. Avea foarte multe urme de lovituri, strivit la față și vânăt pe tot corpul. Bătrânul se văita mereu că Vasilică obișnuia să-l bată însă el nega întotdeauna și spunea că acesta cade și se lovește singur”, a declarat unul din nepoții victimei.
Oamenii legii caută acum să afle ce s-a întâmplat cu adevărat seara  trecută. Agresorul a fost reținut şi riscă să stea după gratii pentru tot restul vieţii.
„Intre autor și tatăl acestuia a avut loc un conflict familial spontan în urma căruia agresorul i-a aplicat mai multe lovituri tatălui său, survenind  decesul. Așteptăm rezultatul necropsiei pentru a proceda în consecință. Se pare că autorul este recidivist iar încadrarea actuală este de omor calificat și omor deosebit de grav”, a precizat azi procurorul criminalist Iulian Mocanu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.